Kiek sveria debesys? Kokios spalvos apelsinai? Kas gyvena amžinai?

Gyvenime yra daugybė atrodytų paprastų, tačiau neatsakytų klausimų. Kartais atsakymai yra, bet jie neteisingi.Tinklalapis huffingtonpost.com atsako į keletą juokingai skambančių, bet mokslininkų paaiškintų klausimų.

Kokios spalvos apelsinai?

Daugelyje šalių apelsinai yra žalios spalvos, net kai jie prinoksta. Gyvojoje gamtoje apelsinai neauga. Jie yra mandarino ir kinų greipfruto mišinys. Kai pietryčių Azijoje buvo pradėti auginti apelsinai, jie buvo žali. Iki šiol jie tokie ir išliko. Vietnamo ir Tailando mandarinai yra šviesiai žali išorėje ir tik viduje oranžinės spalvos.

Kas atsirado pirmas – višta ar kiaušinis?

Šis klausimas mūsų ausyse skamba nuo vaikystės, tačiau mokslininkai atsakymą į jį jau surado. Pasirodo, pirmiau atsirado kiaušinis. Pagal evoliucijos teoriją paukščiai išsivystė iš roplių, kurie dėjo kiaušinius.

Kokia tikimybė, kad mesta moneta nusileis skaičiumi į viršų?Pasirodo, tikimybė nėra 50 proc. Jei prieš išmetant monetą viršuje yra herbas, didesnė tikimybė, kad ji nusileis ant herbo. Stanfordo universiteto studentai atliko tyrimą, kurio metu nustatė, kad tikimybė yra 51 su 49.

Kuo ypatingas „aukso pjūvis“?

Manoma, kad „aukso pjūvį“ galima aptikti visur – žmogaus kūne, antikinėje architektūroje, gamtoje. Tačiau tiesa yra ta, kad jis neaptinkamas daugelyje vietų, kur turėtų būti. Net senovės graikų architektūroje šis pjūvis yra „pritempiamas“, kad toliau būtų tikima šio reiškinio paslaptimi.

Kiek sveria debesys?

Daug. Pasirodo populiarus debesų svorio matas yra drambliai. Kolorado nacionalinio atmosferos tyrimo centro duomenimis, vidutinis kamuolinis debesis sveria apie 100 dramblių. Tuo metu didelio audros debesies svoris gali siekti 200 tūkst. dramblių.

Kodėl Julius Cezaris nešiojo laurų vainiką?

Pasirodo, ne dėl pergalių, o dėl tuštybės. Cezaris ant galvos dėdavosi pintą laurų vainiką, nes pliko. Teisę pergalės vainiką dėvėti bet kuriuo metu  jam suteikė Senatas.

Ar galima gyventi amžinai?

Galima, jei esate nemirtingoji medūza. Ši medūza reprodukcijos metu tampa vėl jauna, nes jos senos ląstelės „ištirpsta“ į paprastesnę formą ir organizmas atjaunėja. Jei ne vandens plėšrūnai, tokia medūza galėtų gyventi amžinai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ventus

Ventus portretas
Birute Masaityte, jei esate nemokša, tai bent jau pasinaudokite Google Translate. Vietnamo ir Tailando tangerinai yra mandarinai. Kodėl beraštes 3 klases baigusias vištas leidžia dirbti 'redaktorėmis' ???

xx

xx portretas
o kas pirma atsirado: roplys ar kiaušinis?

KK

KK portretas
Man "Ventuso" komentaras tik primena,kad gyvenu storzieviu jurgiu salyje,kur mazai nuodingu gyviu,bet daug nuodingu gyventoju
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių