Pareigūnai D.Kedžio šalininkams pasitraukti neliepė

Prie Generalinės prokuratūros bado akciją surengę Drąsiaus Kedžio šalininkai laukia 23 val. Tą valandą policija pagrasino nutraukti jų akciją.

Apie 22 val. skverelyje netoli prokuratūros nuo pirmadienio badaujantys D.Kedžio pasekėjai sulaukė policijos ekipažo, tačiau šie tik patikrino leidimus, užsirašė leidimą išėmusios akcijos organizatorės pavardę ir išvažiavo. „Viršininkas atvažiuos vėliau“, - išeidami pareiškė pareigūnai.

Bado akcijos dalyviai, kurių antradienio vakarą jau susirinko apie 10, nežada trauktis nuo prokuratūros. Net, jei jiems bus liepta nugriauti palapinę ir pavėsinę, akciją jie žada tėsti sėdėdami ant suoliuko.

Akcijos metu taip pat renkami parašai dėl įtarimų pareiškimo Laimutei Stankūnaitei, taip pat žmonės gali pasirašyti po peticija, kurioje reikalaujama Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės atstatydinimo bei po prašymu Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjai Silvijai Jakštienei, atmetusiai Neringos ir Aido Venckų prašymą dėl įtarimų pareiškimo L.Stankūnaitei, iškelti drausmės bylą.

Akcijos dalyviai sulaukia itin didelio dėmesio. Prie jų nuolat sustoja žmonės. Jie ne tik noriai pasirašo po visais reikalavimais, bet ir ilgai diskutuoja su akcijos dalyviais. Žmones ypač domisi pomirtinėmis D.Kedžio nuotraukomis. Pamatę jas, jie teigia, kad net jei anksčiau ir abejoję, kad D.Kedys galėjo būti nužudytas, tai dabar, ši mintis jiems jau nebekyla.

Kaip ir buvo žadėjęs, prieš pat 23 val. pasirodė Seimo narys Saulius Stoma, jis sako kalbėjęs su Vilniaus meru Viliumi Navicku, kuris jam pažadėjo, kad problema bus išspręsta. "Pasakiau, kad jei kas prisiimsiu visą atsakomybę", - sakė S.Stoma.

Parlamentaro teigimu, blogiausiu atveju jis policijai paaiškins, kad čia vyksta jo kaip Seimo nario susitikimas su rinkėjais, o jis juos organizuoti gali bet kuriuo paros laiku, nors ir trečią valandą nakties.

Palaikyti akcijos dalyvių taip pat susirinko ir nemažai vilniečių.

23.09 val. prie prokuratūros privažiavo policijos ekipažas, tačiau, pamatę didelį būrį žmonių, net neišlipę iš automobilio, apsisuko ir išvažiavo.

Papildyta: 23.50 val.: Likus pusvalandžiui iki vidurnakčio bado akcijos dalyviai sulaukė sostinės pirmojo policijos komisariato pareigūnų, tačiau šie jokių drastiškų priemonių prieš badautojus nesiėmė. Policininkai eilinį kartą patikrino badautojų turimus leidimus, užsirašė akcijos organizatorių ir badaujančių pavardes ir atsisveikinę išvažiavo.

Akcijos dalyviai pareigūnams pažadėjo, kad jau rytoj ryte visi dokumentai bus sutvarkyti. Tai padaryti jiems pažadėjo ir S.Stoma.


Šiame straipsnyje: Kedysbado akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių