Po D.Kedžio šalininko skundo – tyrimas Kauno policijoje

Kauno apskrities vyriausiaujame policijos komisariate pradėtas tyrimas dėl galimo Kauno kelių policijos pareigūnų netinkamo elgesio su Drąsiaus Kedžio šalininkais.

Tokį pranešimą gavo vilnietis Vitalijus Keršis, neapsikentęs, kad Kauno kelių policijos vadovybė ir eiliniai pareigūnai nepagarbiai ir arogantiškai elgesi su Drąsiaus Kedžio dukrą į pasimatymą su Laimute Stankūnaite lydinčiais žmonėmis.

„Pareigūnai ne tik su mumis elgesia arogantiškai, bet net prieš mergaitės susitikimus su motina užrakina policijos tualetą, ant jo durų atsiranda užrašas „Laikinai nedirba“. Policijos komisariatas yra vieša vieta, o pareigūnai yra išlaikomi iš mokesčių mokėtojų pinigų, todėl jie neturi jokios teisės su žmonėmis elgtis grubiai“, - portalui 1diena.lt kalbėjo V.Keršis.

Antradienį šis vienas aktyviausių D.Kedžio šalininkas yra kviečiamas į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą patikslinti tam tikrų skunde išdėstytų aplinkybių.

Kaip jau rašėme, šis vilnietis, nuolat girdėdamas apie L.Stankūnaitės nesiliaujančius skundus dėl tariamos Neringos Venckienės netinkamos mergaitės priežiūros, nusprendė pasekti jos pėdomis ir taip pat išsiuntė skundus generaliniam prokurorui Dariui Valiui, Policijos generaliniam komisarui Vizgirdui Telyčėnui bei Teisėjų etikos ir drausmės komisijai.

D.Valio, teismus prieš Kauno policiją dėl D.Kedžio dukters sutrukdymo išvežti ją į susitikimą su L.Stankūnaite neseniai laimėjęs, vilnietis prašo atsakyti į aštuonis jam rūpimus klausimus ir pradėti ikiteisminius tyrimus tam tikrų asmenų, o gal ir pačios L.Stankūnaitės atžvilgiu.

V.Keršis norėtų iš generalinio prokuroro išgirsti atsakymą, kas leido buvusiai D.Kedžio sugyventinei susipažinti su pedofilijos bylos, kurioje įtarimai pareikšti vieninteliam Andriui Ūsui, medžiaga, nors ji šioje byloje yra tik liudytoja.

Kad L.Stankūnaitė yra susipažinusi su pedofilijos byla, ji prasitarė pati, po savo garsiosios Policijos departamento patalpose surenktos spaudos konferencijos, kalbėdama su vienos televizijos žurnalistu. „Nuo kada liudytojams yra suteikiama galimybė susipažinti su bylos medžiaga? Bylą jai davęs skaityti asmuo turėtų būti nubaustas“, - įsitikinęs V.Keršis.

Vyras taip pat norėtų sužinoti, kodėl minėtoje spaudos konferencijoje L.Stankūnaitė melavo ir šmeižė niekuo nekaltus žmones, kodėl laikinai Generalinei prokuratūrai vadovavęs Raimondas Petrauskas pateikė visuomenei klaidinančią informaciją, jog ant šalia D.Kedžio rasto ginklo rasti jo DNR pėdsakai ir t.t.

V.Telyčėnui adresuotame skunde V.Keršis prašo išsiaiškinti kodėl šių metų spalio 10 d., apie 11.45 val., mergaitę prie darželio mobiliuoju telefonu filmavo ar fotografavo vienas iš ją saugančių Kriminalinės policijos biuro darbuotojų.

Teisėjų etikos ir drausmės komisijai adresuotame skunde vilnietis prašo iškelti drausmės bylą buvusiam generaliniam prokurorui, dabar Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo teisėjui Algimantui Valantinui.

Pasak aktyvaus D.Kedžio dukters gynėjo, šis teisėjas TV3 laidoje „Kodėl?“ buvo nufilmuotas duodantis interviu apsivilkęs teisėjo mantija, o su jį kalbinusia žurnaliste elgėsi itin arogantiškai ir išdidžiai bei akivaizdžiai žemino pašnekovą. Tokiu savo elgesiu, V.Keršio nuomone, A.Valantinas pažeidė teisėjo etiką ir jam privalo būti iškelta drausmės byla.

„Jei Teisėjų etikos ir drausmės komisijai užkliuvo tai, kad vienos televizijos žurnalistai vaikėsi po teismo pastatą N.Venckienę ir buvo pripažinta, kad filmuodamasi su teisėjos mantija, ji nusižengė etikai, tai kuo geresnis A.Valantinas? Tuo labiau, kad N.Venckienė net neatsakinėjo į klausimus, o A.Valantinas šiame pokalbyje pasirodė kaip niekada arogantiškas“, - portalui diena.lt kalbėjo V.Keršis.

Atsakymų iš Generalinės prokuratūros, Policijos departamento ir Teisėjų etikos ir drausmės komisijos V.Keršis kol kas negavo.


Šiame straipsnyje: KedysKeršisVitalijus Keršis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių