Aukščiausiojo rango diplomatas: Indija nori padėti Ukrainai ir Rusijai išspręsti konfliktą

Indijos užsienio reikalų ministro Subrahmanyamo Jaishankaro teigimu, jo šalis pasisako už draugiškus santykius su Ukraina ir Rusija bei tikisi padėti Kyjivui ir Maskvai išspręsti „konfliktą“.

Apie tai pranešė naujienų agentūra NHK.

„Jėga problemų tarp šalių neišspręsi“, – pasakė S. Jaishankaras, pridurdamas, kad sprendimas mūšio lauke neatsiras.

Indijos diplomatijos vadovo teigimu, jo šalis turėtų aktyviau stengtis padėti rasti konflikto (taip Indijoje vadinamas Rusijos pradėtas karas Ukrainoje) sprendimą, kadangi nėra tiek jau daug šalių, palaikančių santykius ir su Ukraina, ir su Rusija.

Indija palaiko draugiškus santykius su Rusija. Liepos pradžioje ministras pirmininkas Narendra Modis lankėsi Maskvoje, kur susitiko su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu.

Praėjusią savaitę Indijos žiniasklaida pranešė, kad N. Modis svarsto galimybę rugpjūtį aplankyti ir Ukrainą, tačiau S. Jaishankaras šios informacijos nepatvirtino.

„Ukrinform“ praneša, kad JAV valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas, sekmadienį Tokijuje susitikęs su Indijos užsienio reikalų ministru Subrahmanyamu Jaishankaru pabrėžė, kad yra būtina siekti teisingos ir ilgalaikės taikos Ukrainoje, kuri būti pagrįsta JT Chartijos nuostatomis.

 


Šiame straipsnyje: IndijaUkrainakaras UkrainojeRusijaSubrahmanyamas Jaishankaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių