Baltieji rūmai įsitikinę, kad pavyks išvengti platesnio masto Izraelio ir „Hezbollah“ karo

  • Teksto dydis:

Baltieji rūmai pirmadienį pareiškė esantys įsitikinę, kad platesnio masto Izraelio ir „Hezbollah“ karo pavyks išvengti, nepaisant mirtinos raketų atakos aneksuotose Golano aukštumose, per kurią žuvo 12 jaunuolių.

Savaitgalį po išpuolio JAV ir Izraelio pareigūnai kalbėjosi „įvairiais lygmenimis“, o visiško konflikto rizika yra perdėta, teigė Nacionalinės saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

„Niekas nenori platesnio karo, ir esu įsitikinęs, kad mums pavyks jo išvengti“, – žurnalistams sakė J. Kirby.

„Per pastaruosius dešimt mėnesių visi ne kartą girdėjome apie „totalinį karą“, šios prognozės buvo perdėtos ir, atvirai kalbant, manome, kad jos perdėtos ir dabar“, – pabrėžė jis.

Po išpuolio, dėl kurio Izraelis ir Jungtinės Valstijos apkaltino Irano remiamą Libano „Hezbollah“ grupuotę, regione padidėjo įtampa.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus), pirmadienį apsilankęs atakos vietoje Madždal Šamse, pažadėjo, kad Izraelis suduos „griežtą atsaką“ į raketinį smūgį, per kurį žuvo 12 vaikų.

J. Kirby pažymėjo, kad didėjanti įtampa neturėtų turėti įtakos deryboms dėl paliaubų Gazos Ruože, kur Izraelis kovoja su Irano remiama palestiniečių kovotojų grupuote „Hamas“.

„Šiuo metu, pirmadienio rytą, nematome jokių požymių, kad tai turės didelį poveikį“, – tvirtino J. Kirby.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių