Ukrainos prašymu Italijoje areštuotas Rusijos verslininko turtas

Florencijos mokesčių policija Kyjivo specializuotos kovos su korupcija prokuratūros prašymu areštavo 41 mln. eurų vertės Rusijos verslininko turtą.

Apie tai pranešė Italijos naujienų agentūra ANSA, remdamasi šaltiniais tyrimą atliekančiose institucijose.

Pasak ANSA šaltinių, areštuotą turtą sudaro nekilnojamasis turtas ir įmonių akcijos, kurios buvo įsigytos reinvestuojant neteisėtą pelną.

Pranešama, kad Rusijos verslininko, kurio pavardė neskelbiama, atžvilgiu atliekamas tyrimas dėl Ukrainoje įvykdytų nusikaltimų, susijusių su didelio masto korupcija, 60 mln. eurų vertės sukčiavimu ir pinigų plovimu.

Manoma, kad verslininkas, be kita ko, per Florencijoje įsikūrusią patikos bendrovę įsigijo didelį ir prabangų nekilnojamojo turto kompleksą šiame Toskanos mieste.

Tarp areštuoto turto, pavyzdžiui, buvo 3 mln. eurų nominalios vertės bendrovės akcijų ir keturi nekilnojamojo turto objektai, kurių vertė – beveik 38 mln. eurų, pranešė teisėsaugos šaltiniai.

Daugiau detalių nebuvo atskleista.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos teisingumo ministerija, remdamasi Generalinės prokuratūros surinktais įrodymais, pateikė ieškinį Vyriausiajam antikorupciniam teismui dėl sankcijų taikymo dviem Rusijos oligarchams ir jų artimiausiai aplinkai, areštuojant jų turtą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ukraina

ukraina portretas
kaput

Sveikinimui - Durnium gimęs, Durnium mirsi

Sveikinimui - Durnium gimęs, Durnium mirsi portretas
...

Anonimas

Anonimas portretas
Vagys ir sukčiai iš Kijevo korumpuoto režimo daro sau biznį. šiek tiek atseikės Italų mafijai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių