D. Tuskas: Lenkijoje abortų liberalizavimo projektai negaus parlamentinės daugumos

  • Teksto dydis:

Lenkijoje įstatymų projektai, kuriais siekiama liberalizuoti abortų tvarką, nesulauks parlamentinės daugumos, trečiadienį pareiškė Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas.

D. Tuskas, kalbėdamas su žurnalistais nuo antradienio posėdžiaujančiame Seime, turėjo omenyje kelis įstatymų projektus, kuriais bandoma reformuoti abortų įstatymą ir kuriuos parlamentarai atmetė.

Liepos 12 dieną Seimas nepriėmė įstatymo projekto, kuriame buvo numatyta dekriminalizuoti pagalbą atliekant abortą.

„Akivaizdu, kad Seime nėra daugumos, kuri pritartų sprendimams, vienareikšmiškai liberalizuojantiems abortų įstatymą. Tai sakau su apgailestavimu, prisiimu atsakomybę kaip ministras pirmininkas“, – pabrėžė jis.

Jis pridūrė, kad kol kas visi požymiai rodo, jog pakartotinis balsavimas dėl įstatymo tokia forma, kokia jis buvo pasiūlytas anksčiau, nebus sėkmingas.

„Jei kas nors šioje salėje ar kitose politinėse partijose sugalvotų, kaip tai pakeisti, visada laukiu pasiūlymų“, – teigė jis.

„Neatmetu galimybės, kad šiame Seime būtų dauguma, kuri pasisakytų už grįžimą prie vadinamojo kompromiso“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje ankstesnį pasiūlymą, pagal kurį abortai būtų leidžiami tam tikromis griežtomis sąlygomis.

Tačiau, jo nuomone, moterys Lenkijoje nenori grįžti prie kompromiso abortų klausimu.

Antradienį Lenkijoje tūkstančiai žmonių išėjo į miestų gatves protestuoti prieš parlamento sprendimą atmesti įstatymo projektą, kuriuo šioje tradiciškai katalikiškoje šalyje būtų dekriminalizuota pagalba atliekant abortą.

Lenkijos moterų teisių gynimo grupės apkaltino valdantįjį aljansą, kad šis nevykdo savo rinkimų pažadų.

Šiuo metu abortai Lenkijoje leidžiami tik tuo atveju, jei nėštumas yra seksualinės prievartos ar kraujomaišos pasekmė, arba kelia tiesioginę grėsmę motinos gyvybei ar sveikatai.


Šiame straipsnyje: Lenkijaabortų įstatymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
prie ko cia abortai ir siknakrusiu skuduras?

beje

beje portretas
Abortas pakenkia kas trečiai savo kūdikio žudikei. Kai jau užsinorės vaiko - bus piš,,,

Ei, pis-kliai prezervatyvai išrasti >100 metų, naudokite!

Ei, pis-kliai prezervatyvai išrasti >100 metų, naudokite! portretas
O ne kūdikius žudykite!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių