Protestai tęsiasi – ispanai nebeišgali įsigyti būsto: turiu du vaikus, kuriems reikia namų

Plečiasi kurortinėse Ispanijos vietose gyvenančių ir dirbančių eilinių Ispanijos piliečių protestai prieš masinį turizmą. Po protestų Katalonijoje ir Andalūzijoje daugiatūkstantinė demonstracija surengta ir Maljorkos sostinėje Palmoje.

Vietos ispanai labiausiai piktinasi, kad dėl masinio turizmo nebegali įpirkti sau būsto. Teigia, kad kenčia nuo nuolatinio triukšmo, grūsčių keliuose bei perpildytų paplūdimių. Demonstrantai pyksta, kad vietos valdžia nesugeba jiems padėti, nors turizmas į Ispaniją, konkrečiai į Balearų salas, atneša milijardus eurų.

Protesto demonstracija Palmoje buvo surengta sekmadienio vakarą. Į ją susirinko keli tūkstančiai Maljorkos ir gretimų kurortinių salų gyventojų. Jie piktinasi, kad dėl masinio užsieniečių, taip pat ir ispanų turistų, srauto dauguma vietos būstų virto nuomojamais apartamentais. Būstai Maljorkoje labai pelningi, todėl jų kainos – ir pardavimo, ir nuomos – nuolat kyla.

Pirmiausia, turėtume sumažinti į mūsų salas atvykstančių turistų skaičių.

„Pirmiausia, turėtume sumažinti į mūsų salas atvykstančių turistų skaičių. Žinome, kad tai sudėtinga, bet privalome reikalauti, kad į mūsų salas atvyktų mažiau turistų, kad pradėtume siekti pusiausvyros tarp turistų ir vietos gyventojų“, – teigė vyras.

„Aš atėjau, nes turiu du vaikus, kuriems reikia namų, o tai neįmanoma. Labai didelė dalis apartamentų yra skirti nuomai. Aš čia ne todėl, kad esu prieš turistus, aš prieš tai, kaip tai veikia mūsų kasdienį gyvenimą. Pavyzdžiui, jauni žmonės negali rasti būsto. Mes negalime mokėti nei tokių kainų, nei tokios nuomos, nieko“, – kalbėjo vyras.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Maljorkos ir kitų populiarių Ispanijos vietų gyventojai ar ten dirbantys žmonės pripažįsta, kad jie gyvena būtent iš turizmo, bet, atrodo, kad šis verslas jau nebeturi kur plėstis. Ypač Balearuose, nes tai salos su ribota teritorija, paplūdimiais, kurių nepadidinsi, ribotais geriamo vandens bei transporto resursais.

„Suprantu, kad neturėtume atsisakyti turistų ir tai neturėtų reikšti, kad mes jų nekenčiame, tačiau Balearų salų valdžia turėtų suprasti savo piliečių padėtį ir vykdyti tokią politiką, kuri pasitarnautų ir saloms ir jų piliečiams“, – sakė vyras.

Sunku pasakyti, ar uždirbdami daugybę milijardų iš šilto oro ir jūros vandens Ispanijos kurortai sugebės apriboti šį verslą. Jei bus einama Venecijos keliu – papildomai apmokestinant turistus ar įvedant kvotas – apartamentų nuomotojų pelnas tik dar padidės, o tai reiškia, kad nekilnojamas turtas tokiose teritorijose dar pabrangs ir vietos ispanai jo tikrai neįpirks.

Nebent juos tų pačių turistų pinigais pradėtų remti vietos valdžia. Aišku, ne tam, kad subsidijuojamas būstas virstų naujais apartamentais turistams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Byyyy Rka DEJĘS

Byyyy Rka  DEJĘS portretas
Nausėda , prašau buto už VALDISKA KAINA!!! .... NES čia UBAGU VALSTYBE tą LIETUVELE ,,, kai butas Kaune 799,000 € :-////

Kaip gerai

Kaip gerai portretas
kad Gitano Gerovės valstybėje kiekvienas išgali įsigyti butą:)))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių