ES įveda sankcijas „Hamas“ finansuotojams

Europos Sąjunga (ES) penktadienį įvedė sankcijas keletui įmonių ir asmenų, kaltinamų padedant finansuoti palestiniečių smogikų grupuotę „Hamas“.

Kaip pranešė Briuselis, įšaldomas jų turtas ir uždraudžiama išduoti vizas.

Tai jau antras ES sankcijų „Hamas“ ir „Islamo džihadui“ raundas po šių grupuočių išpuolio prieš Izraelį spalio 7 d. Blokas iki šiol į juoduosius sąrašus įtraukė 12 asmenų ir tris subjektus, susijusius su smogikais.

Remiantis ES pareiškimu, tarp naujausių taikinių yra trys fiktyvios įmonės, kuriomis naudojosi svarbus finansuotojas Hamza Abdelbasitas, kad nukreiptų lėšas „Hamas“, įskaitant Ispanijos nekilnojamojo turto firmą „Al Zawaya Group“ ir dar dvi Sudane įsikūrusias bendroves.

Be to, buvo nusitaikyta į „Hamas“ „investicinės veiklos užsienyje“ vadovą, taip pat pinigų keitėją, kuris sudarė salygas pavedimams iš rėmėjo Irano.

ES kartu nurodė, kad sankcijas dar įveda Ali Morshedui Shiraziui – aukšto rango Irano Islamo revoliucinės gvardijos pareigūnui, besirūpinančiam Teherano ryšiais su palestiniečių grupuotėmis.

Į sąrašą taip pat buvo įtrauktas aukštas „Hamas“ pareigūnas Maheras Rebhis Obeidas, kuris yra „atsakingas už vadovavimą „Hamas“ teroristų operatyvininkams Vakarų Krante“.

Per spalio 7-osios „Hamas“ išpuolį Izraelyje žuvo 1 195 žmonės, daugiausia civiliai, rodo Izraelio duomenimis paremti naujienų agentūros AFP skaičiavimai. Smogikai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų. Reaguodamas į ataką, Izraelis „Hamas“ tvirtovėje Gazos Ruože inicijavo karinę kampaniją, per kurią, pasak tenykštės Sveikatos apsaugos ministerijos, iki šiol žuvo mažiausiai 37 765 žmonės, taip pat daugiausia civiliai.

Anot ES diplomatų, po naujausių sankcijų „Hamas“ blokas dar turėtų imtis antrojo priemonių raundo, nutaikyto į Izraelio ekstremistus Vakarų Krante.

27 šalis nares turinti Bendrija, kuriai sunkiai sekasi užimti vieningą poziciją dėl karo Gazos Ruože, balandį įvedė sankcijas keturiems ekstremistiškai nusiteikusiems Izraelio naujakuriams ir dviem grupėms dėl smutro prieš palestiniečius Vakarų Krante.

 


Šiame straipsnyje: HamasEuropos Sąjungasankcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALKOHOLIKAS

ALKOHOLIKAS portretas
TAM TAIGI jeigu Turkai remia ''hamas'' , o TURKIJA YRA NATO ŠALIS , išeina , kad ir NATO remia ''hamas'' , o jeigu taip ,TAI IR NATO YRA ... ., O GAL AŠ KLYSTU .

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
EUROPARLAMENTO PRIEVARTAUJAMA EUROPA prisileido visokio šlamštao , tai dar pamatysime kuo viskas baigsis , PASIŽIŪRĖKIM , KAS JAU DEDASI VOKIETIJOJE .

JANKIAI finansuoja ŽYDUS " pagrįstai", o kas

JANKIAI finansuoja ŽYDUS " pagrįstai", o kas portretas
finansuoja HAMAS- tai nusikalstama-- tokie JANKIŲ " šventuoliai"
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių