„Helsing“ steigia įmonę Baltijos šalių gynybai stiprinti – investuos 70 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Pirmaujanti Europos dirbtinio intelekto (DI) gynybos bendrovė „Helsing“ pranešė Estijoje įkūrusi antrinę įmonę, siekdama ne tik sustiprinti savo veiklą, bet ir įgyvendinti įsipareigojimus Baltijos regione.

Anot pranešimo, šią strateginę plėtra „Helsing“ vykdo įgyvendindama siekį užtikrinti gynybą NATO rytiniame flange, įsipareigodama, kad Baltijos šalių gynybos pramonės bazė būtų aprūpinta naujausiais DI pajėgumais.

Bendrovė pasiryžusi per ateinančius trejus metus Baltijos šalių gynybos pramonei skirti 70 mln. eurų investicijų.

„Glaudžiai bendradarbiaudama su vietos pramonės partneriais, „Helsing“ siekia sustiprinti Baltijos šalių gynybos infrastruktūrą moderniausiais dirbtinio intelekto ir programinės įrangos sprendimais. Parodydama savo įsipareigojimus regionui, kompanija skiria dideles investicijas, įskaitant naujų veiklos ir gamybos įrenginių steigimą“, – pažymima pranešime.

Nuo 2022-ųjų „Helsing“ aktyviai veikia Ukrainoje ir neseniai įsteigė Gynybos gamintojų aljansą – bendrą iniciatyvą su Ukrainos vyriausybe.

Nuo įkūrimo 2021 metais bendrovė užsitikrino nemažai vyriausybinių sutarčių, įskaitant Vokietijos „Eurofighter“ elektroninės kovos priemonių atnaujinimą (kartu su Švedijos „Saab“), DI infrastruktūrą „Future Combat Air System“ sistemai (kartu su konsorciumu HIS), taip pat nemažai įslaptintų sutarčių jūrų ir sausumos srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių