J. Bidenas: D. Trumpas yra „tikras pavojus Amerikos saugumui“

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), duodamas pirmąjį interviu per televiziją po to, kai pasitraukė iš 2024-ųjų rinkimų, perspėjo, kad respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) yra „tikras pavojus Amerikos saugumui“.

„Įsidėmėkite mano žodžius, jei jis laimės (...) šiuos rinkimus, stebėkite, kas nutiks“, – sakė J. Bidenas sekmadienį transliuotame interviu „CBS News“.

„Tai pavojus, jis yra tikras pavojus Amerikos saugumui. Pažiūrėkite, esame pasaulio istorijos lūžio taške. Mes tikrai esame (...) ir demokratija yra raktas“, – kalbėjo jis.

81 metų J. Bidenas nuo pat pasitraukimo iš rinkimų kovos po prasto pasirodymo debatuose su D. Trumpu, kurie paskatino nuogąstavimus dėl jo amžiaus ir protinių gebėjimų, iš esmės laikosi nuošalyje.

Šią savaitę Baltuosiuose rūmuose įrašytame trumpame interviu televizijai jis dar kartą pripažino, kad jam nepasisekė debatuose, bet pabrėžė, kad sveikatos požiūriu jis neturi „jokių rimtų problemų“.

Aiškindamas savo pasitraukimą, jis sakė, kad kiti Demokratų partijos politikai, siekiantys perrinkimo, baiminosi, kad jis pakenks jų galimybėms, ir pridūrė, kad vienintelis jo prioritetas – neleisti D. Trumpui grįžti į valdžią.

„Daugelis mano kolegų demokratų Atstovų Rūmuose ir Senate manė, kad pakenksiu jiems (rinkimų) kovose“, – sakė J. Bidenas.

„Svarbiausias klausimas man vis dar yra – ne juokai – šios demokratijos išsaugojimas, – kalbėjo jis. – Turiu pareigą šaliai padaryti tai, kas yra svarbiausias dalykas, kurį galime padaryti, o tai yra – privalome, privalome, privalome nugalėti Trumpą.“

J. Bidenas sakė, kad didžiuojasi savo pasiekimais darbo vietų kūrimo, investicijų ir atsigavimo po COVID-19 srityse, ir pažadėjo vykdyti intensyvią kampaniją už viceprezidentę Kamalą Harris (Kamalą Haris), kuri jį keičia rinkimų biuletenyje.

„Ketinu padaryti viską, ką Kamala mano, kad galiu padaryti, kad labiausiai padėčiau“, – sakė jis.

J. Bideno amžiaus klausimas ėmė dominuoti 2024-ųjų rinkimų kampanijoje, o po jo pasitraukimo demokratų viltys laimėti smarkiai išaugo.

Kadenciją baigiantis prezidentas taip pat sakė, kad 2020 metais laimėjęs rinkimus tikėjosi dirbti tik vieną kadenciją, tačiau buvo įtikintas siekti perrinkimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių