Interlytėms aukso medalių negana: I. Khelif į teismą padavė socialinį tinklą „X“

  • Teksto dydis:

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse lyčių ginčo centre atsidūrusi Alžyro boksininkė Imane Khelif pateikė teisinį skundą socialiniam tinklui „X“ dėl moralinio priekabiavimo.

I. Khelif ir kita interlytė – aukso medalininkė taivanietė Lin Yu-ting, atsidūrė didelio atgarsio ginčo dėl lytinės tapatybės centre, kuris sukėlė karštas diskusijas socialinėje žiniasklaidoje.

Cituodamas teismo dokumentus, Prancūzijos laikraštis „Le Monde“ pranešė, kad bokso čempionė I Khelif „padavė skundą prieš X“ Paryžiaus pataisos teismo nacionaliniam kovos su neapykanta internete centrui.

I. Khelif. Scanpix nuotr.

I. Khelif advokatas Nabilas Boudi sakė, kad skundas buvo pateiktas penktadienį.

Aš esu moteris kaip ir bet kuri kita.

„Boksininkė I. Khelif nusprendė pradėti naują kovą, kovą už teisingumą, orumą ir garbę“, – sakė jis pareiškime, paskelbdamas skundą dėl „sunkaus priekabiavimo internete.“

„Viskas, kas apie mane kalbama socialiniuose tinkluose, yra amoralu. Noriu pakeisti viso pasaulio žmonių nuomonę“, – sakė I. Khelif.

Asmenys skunde buvo apibūdinti kaip „svarbios politinės figūros“, plačiai sekančios X – socialinį tinklą, kuris priklauso „Tesla“ ir „SpaceX“ generaliniam direktoriui Elonui Muskui.

„Spekuliacijas pakurstė piktavališki asmenys. Tyrimas nustatys, kas slypi už šios misoginistinės, rasistinės ir seksistinės kampanijos“, – sakė advokatas.

Dėl I. Khelif tinkamumo suabejojo ir tokie žmonės, kaip buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas, „Hario Poterio“ rašytoja JK Rowling ir keletas dešiniųjų Prancūzijos politikų.

Po ankstyvos I. Khelif pergalės ringe, JK Rowling boksininkę pavadino „vyru“ ir apkaltino ją „mėgaujantis moters, kuriai ką tik trenkė į galvą ir sužlugdė gyvenimo ambicijas, sielvartu“.

D. Trumpas didžiosiomis raidėmis paskelbė socialiniame tinkle „Truth Social“: „Aš neleisiu vyrams dalyvauti moterų sporte“.

Po aukso medalio pergalės penktadienio vakarą I. Khelif sakė, kad laimėjimas buvo puikus atsakas į „išpuolius“ ir „patyčias“, ir pareiškė: „Aš esu moteris kaip ir bet kuri kita“.

Dėmesio centre atsidūrė ir kita Paryžiaus olimpinių žaidynių interlytė L. Yu-ting, kuri taip pat iškovojo aukso medalį svorio kategorijoje iki 57 kg.

Paklausta, ar imtųsi tokių priemonių, kaip I. Khelif, L. Yu-ting atsakė: „Aš tai aptarsiu su savo komanda. Koks bus kitas žingsnis, nuspręsime vėliau“.

L. Yu-ting. Scanpix nuotr.

2023 m. IBA abi boksininkes išmetė iš pasaulio čempionato dėl lyties neatitikimo. Tačiau Tarptautinis olimpinis komitetas leido joms boksuotis Paryžiuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Terminologija

Terminologija portretas
Ka reiskia translyte? Tapo moterim?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Dauguma šių boksininkų/ boksininkių gynėjų teigia, kad jos nėra vyrai, todėl gali boksuotis su moterimis. Mano manymu, reikia būtinai įrodyti, kad jos yra MOTERYS pagal kūno sandarą ir hormonus, kad galėtų boksuotis su moterimis. Sakykim, gorila irgi nėra vyras, tai kodėl jos neleisti į moterų bokso ringą?

senas kavenskas

senas kavenskas portretas
Yra tokia pasaka apie prakeiksmą žmogeliui , norėjusiam visko ir visada tik sau ... tai prie ko tik prisiliesdavo - viskas shūdu pavirsdavo .... taip ir su šitais ,,lygių galimybių'' reikalautojais ! (asm.nuomonė garantuojama LR 25 strp. ..).
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių