J. Bidenas ir D. Trumpas pelnė pergalių JAV pirminiams rinkimams artėjant į pabaigą

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų lyderis demokratas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir buvęs prezidentas respublikonas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pelnė pergalių savo partijų pirminiuose rinkimuose keliose valstijose – vienus iš paskutinių prieš šių metų lapkritį įvyksiančius rinkimus.

D. Trumpas, kurio pavardė rinkimų biuleteniuose pasirodė pirmą kartą po beprecedenčio nuteisimo už sunkius nusikaltimus, laimėjo pirminius rinkimus Naujojoje Meksikoje, kur turėjo konkurentų, ir Montanoje bei Naujajame Džersyje, kur varžovų nebuvo.

J. Bidenas laimėjo demokratų pirminius rinkimus Naujojoje Meksikoje, Pietų Dakotoje, Naujajame Džersyje, Montanoje ir sostinėje Vašingtone.

Respublikonai Vašingtone partijos pirminius rinkimus surengė kovą.

Pietų Dakota atšaukė respublikonų pirminius prezidento rinkimus, nes su D. Trumpu niekas nesivaržė.

Antradienį rinkėjai minėtose valstijose taip pat balsavo pirminiuose rinkimuose į federalines, valstijų ir vietos pareigybes.

D. Trumpas ir J. Bidenas patvirtino prognozes, kad nesunkiai laimės visuose antradienį įvykusiuose balsavimuose kaip paskutiniai likę realūs kandidatai.

Tačiau šie rezultatai gali parodyti rinkėjų nuotaikas artėjant lapkričio rinkimams.

Demokratai dar turės du papildomus balsavimus birželio 8 dieną Guame ir JAV Mergelių Salose, o tada užbaigs 2024-ųjų pirminių rinkimų kalendorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių