JAV antidopingo agentūros vadovas apkaltino TOK grasinimais dėl 2034-ųjų žiemos olimpiados

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų antidopingo agentūros (USADA) vadovas apkaltino Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK) „nusileidžiant iki grasinimų“ dėl 2034-ųjų žiemos olimpiados rengimo Solt Leik Sityje.

Trečiadienį TOK 2034 metų žiemos žaidynių šeimininku paskelbė Solt Leik Sitį, tačiau perspėjo, kad iš Jutos valstijos sostinės gali būti atimta teisė rengti žaidynes, jei JAV valdžia nepaisys Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) „aukščiausio autoriteto“ ir toliau su ja konfliktuos.

„Šokiruoja tai, kad TOK nusileidžia iki grasinimų“, – pareiškime teigė Travisas Tygartas (Trevisas Taigartas).

Solt Leik Sitis buvo vienintelis kandidatas rengti olimpiadą, tačiau TOK pareiškė, kad žaidynės gali ir nevykti šiame Jutos mieste, jei JAV įstatymų leidėjai ir T. Tygarto vadovaujama USADA neužtikrins tinkamo elgesio.

Didžiąją pastarojo dešimtmečio dalį USADA aštriai kritikavo WADA, o šiemet įtampa dar labiau sustiprėjo po to, kai balandį pasirodė pranešimai, kad prieš 2021-ųjų Tokijo olimpines žaidynes 23 Kinijos plaukikų draudžiamų medžiagų testai buvo teigiami, tačiau vėliau jiems buvo leista dalyvauti žaidynėse.

T. Tygartas teigė, kad „kaip niekad akivaizdu, kad WADA pažeidė taisykles ir turi būti atskaitinga bei reformuota, kad iš tiesų taptų pasauliniu sargybiniu, kurio reikia švariems sportininkams“.

„Šiandien ir toliau parodyta, kad WADA yra tik sporto pakalikas, o švarūs sportininkai turi mažai šansų“, – sakė jis.

„Jei WADA neturi ko slėpti, ji džiaugtųsi galimybe atsakyti į klausimus, o ne bėgtų ir slėptųsi“, – pridūrė T. Tygartas, sakydamas, kad yra „esminių neatsakytų klausimų“ apie Kinijos plaukikų atvejį.

Jo komentarai neabejotinai įsiutins WADA, kuri jau yra pagrasinusi imtis teisinių veiksmų prieš jį dėl ankstesnių komentarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių