Krizė žlugdo ir turtuolius

Finansinės krizės išmėginimus atlaiko ne visi. Pastarosiomis dienomis net du turtuoliai dėl prarandamo kapitalo pasitraukė iš gyvenimo.

Antradienį nusižudė Vokietijos milijardierius Adolfas Merckle. Iš gyvenimo, kaip pranešė šeima, vyras tikriausiai nusprendė pasitraukti, nes jo įkurta verslo imperija atsidūrė prie žlugimo slenksčio. 74 metų turtuolio kūnas rastas netoli geležinkelio Vokietijos pietvakariuose.

A.Merckle už Vokietijos ribų nebuvo labai žinomas. Žurnalas "Forbes", kuris sudarytame turtingiausių pasaulio žmonių sąraše jam skyrė 94 vietą, jo turtą pernai įvertino 6,7 mlrd. eurų (23,3 mlrd. litų).

Prie turtuolio finansinio žlugimo, kaip teigiama, prisidėjo ne tik pasaulinė finansų krizė. Jis buvo patyręs nuostolių mėgindamas spekuliuoti akcijomis.

A.Merckle verslo imperijoje, kurios pajamos 2008 m. siekė 30 mlrd. eurų (apie 103,5 mlrd. litų), dirbo apie 100 tūkst. žmonių. Prieš nusižudydamas milijardierius šeimai paliko atsisveikinimo laiškelį.

Kiek anksčiau iš gyvenimo pasitraukė vieno didžiausių JAV nekilnojamojo turto aukcionų vadovas. Stevenas Goodas buvo surastas viename miško draustinyje netoli Čikagos pirmadienį ryte. Jo raudonos spalvos automobilyje "Jaguar" nerasta jokio atsisveikinimo raštelio ir kol kas neaišku, ar jo mirtis susijusi su darbu. Tačiau spėjama, kad turtuolis galėjo nusižudyti.

Dar anksčiau pasaulinė finansų krizė iš gyvenimo privertė pasitraukti prancūzų investuotoją Thierry de la Villehuchet. Jis tapo finansinės Volstrito titano Bernardo Madoffo piramidės auka. Paaiškėjus apgavystei jis sužinojo netekęs daugiau kaip milijardo JAVdolerių (apie 2,54 mlrd. litų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių