Norvegijoje sulaikytas vyras, įtariamas šnipinėjimu Kinijai

  • Teksto dydis:

Vienas Norvegijos pilietis buvo sulaikytas dėl įtarimų šnipinėjimu Kinijai, antradienį pranešė norvegų naujienų agentūra NTB, remdamasi šalies vidaus saugumo agentūros informacija.

Asmuo, kurio tapatybė neskelbiama, buvo sulaikytas pirmadienį, teigiama NTB pranešime, pagrįstame Norvegijos saugumo agentūros PST informacija.

Vyras, kuris vėliau antradienį Osle stos prieš teismą, įtariamas rimta žvalgybine veikla, susijusia su valstybės paslaptimis, pranešė NTB.

Įtariamojo advokatas Marius Dietrichsonas laikraščiui VG sakė, kad jo klientas neigia, jog yra Kinijos agentas.

Savo metiniame grėsmių vertinime Norvegijos vidaus saugumo tarnyba teigė, kad Kinija 2024 metais kels didelę žvalgybinę grėsmę.

„Tai visų pirma susiję su blogėjančiais Kinijos ir Vakarų santykiais, Kinijos siekiu labiau kontroliuoti tiekimo grandines ir pozicionavimu Arktyje“, – teigiama vasarį paskelbtame vertinime. PST taip pat teigė, kad žvalgybos grėsmė iš Kinijos yra didelė.

Norvegija anksčiau atskleidė ir kitą įtariamą užsienio žvalgybos veiklą šalyje.

2022 metais buvo sulaikytas akademikas, dirbęs dėstytoju Arkties universitete Trumsėje. Jis į Norvegiją atvyko apsimetęs Brazilijos piliečiu Jose Assisu Giammaria ir buvo įtariamas šnipinėjimu vienai iš Rusijos žvalgybos agentūrų.

Vyras, patvirtinęs, kad tikrasis jo vardas ir pavardė yra Michailas Mikušinas, į Norvegiją atvyko 2021 metais ir tyrinėjo šiaurinius regionus bei hibridines grėsmes. Norvegijos arktinė siena su Rusija yra 198 kilometrų ilgio.

M. Mikušino bylos nagrinėjimo data dar nepaskirta.


Šiame straipsnyje: KinijaNorvegijaŠnipasžvalgyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

krantas

krantas portretas
jau bedos ,surusejom Juodai ir lijas putleristano kalba visur ,kodel ?

Pakrante

Pakrante portretas
Dar bus problemų ir su burliokais ir su kitaicais !

Jau ikyri

Jau ikyri portretas
Lenda tie per visus galus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių