P. Korėja: iš Šiaurės Korėjos gali atskristi daugiau balionų su šiukšlėmis

Iš Šiaurės Korėjos į Pietų Korėją nuo šeštadienio laukiama daugiau šiukšlių pripildytų balionų, pranešė Seulo kariškiai.

Šiaurės Korėja naktį iš antradienio į trečiadienį išsiuntė apie 260 balionų su maišais šiukšlių, įskaitant baterijų atliekas, cigarečių nuorūkas ir fekalijas, pranešė Seulo Jungtinis štabų vadų komitetas, kuris pasmerkė šį žingsnį kaip „žemos klasės“ ir nežmonišką.

Pchenjanas gynė šį žingsnį, sakydamas, kad šios „nuoširdžios dovanos“ yra atsakas už balionus su prieš Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) režimą nukreipta propaganda, kuriuos į šiaurę išsiuntė aktyvistai pietuose.

Nuo šeštadienio „prognozuojami šiaurės vėjai, todėl tikimasi, kad iš šiaurės į pietus bus paleisti balionai su atliekomis“, penktadienį sakė Jungtinio štabų vadų komiteto pareigūnas.

„Atidžiai stebime Šiaurės Korėjos kariuomenės veiksmus, ir jei tokie balionai bus paleisti, apie tai bus pranešta žiniasklaidai“, – pridūrė pareigūnas ir patarė žmonėms neliesti balionų, jei jie bus pastebėti, ir pranešti apie juos institucijoms.

Penktadienį Šiaurės Korėja trečią dieną iš eilės taip pat bandė trikdyti GPS signalus, tačiau tai nesutrukdė jokioms karinėms operacijoms Pietų Korėjoje, pranešė Seulo kariškiai.

Pirmadienį Šiaurės Korėja bandė iškelti į orbitą antrą šnipinėjimo palydovą, tačiau šis bandymas baigėsi nesėkme.

Prieš pat šį nesėkmingą bandymą įvyko retas Seulo, Pekino ir Tokijo aukščiausiojo lygio susitikimas, kuriame Pchenjanas ragintas atsisakyti branduolinių ginklų.

Pietų Korėjos aktyvistai kartais paleidžia balionus su prieš Kim Jong Uno režimą nukreiptais propagandiniais lankstinukais, pinigais, ryžiais ir USB laikmenomis su korėjietiškų draminių serialų įrašais.

2018 metais, pagerėjus abejų Korėjų tarpusavio santykiams, šalių lyderiai susitarė „visiškai nutraukti visus priešiškus veiksmus vienas kito atžvilgiu visose srityse, įskaitant sausumą, orą ir jūrą“, įskaitant „lankstinukų platinimą“.

2020-aisiais Pietų Korėjos parlamentas priėmė įstatymą, pagal kurį lankstinukų siuntimas į Šiaurės Korėją laikomas nusikalstama veika.

Tačiau aktyvistai pietuose nesustojo, ir tais pačiais metais Pchenjanas, kaltindamas prieš Šiaurę nukreiptų lankstinukų siuntimą, vienašališkai nutraukė visus oficialius karinius ir politinius ryšius ir susprogdino Korėjos ryšių biurą savo sienos pusėje.

Praėjusiais metais Pietų Korėjos Konstitucinis Teismas panaikino 2020-ųjų įstatymą, kuriuo kriminalizuotas prieš Pchenjaną nukreiptų propagandinių lankstinukų siuntimas į Šiaurės Korėją, ir pavadino jį nepagrįstu žodžio laisvės ribojimu.

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno įtakingoji sesuo pasišaipė iš Seulo, kuris šią savaitę skundėsi dėl šiukšlėmis pripildytų balionų, sakydama, kad šiaurės korėjiečiai paprasčiausiai naudojasi saviraiškos laisve. Šiuo argumentu, praeityje gindamas aktyvistų veiksmus, yra rėmęsis ir Seulas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paf

Paf portretas
Tik įdomu kaip jie paskaičiuoja trajektoriją. O jei vėjas pasikeičia. Tai tie šūdai negryžta atgal ar į kokią kiniją nenuskrenda?!

Purmaliai

Purmaliai portretas
Labai gera idėja !

Duotas duotam !

Duotas duotam ! portretas
Pietu Koreja galetu Siaures korejai nusiusti pilnus ,didelius balionus zmoniu sudu su mazyciais sprogmenimis ,kurie balionams pasiekus Pjejana sprogtu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių