Šiaurės Korėjos balionai su šiukšlėmis pasiekė Pietų Korėjos prezidentūrą

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėjos paleisti balionai su šiukšlėmis trečiadienį pasiekė Pietų Korėjos prezidentūros kompleksą, naujienų agentūrai AFP pranešė saugumo pareigūnai.

Seulas buvo priverstas mobilizuoti reagavimo į cheminį pavojų grupes šiame vis labiau eskaluojamame propagandiniame kare.

Tai pirmas kartas, kai į Seulo centre esančią prezidentūrą, kurią saugo daugybė karių ir virš kurios nustatyta neskraidymo zona, tiesiogiai pataikė vienas iš tūkstančių nuo gegužės Pchenjano leidžiamų balionų su šiukšlėmis.

„Cheminio, biologinio ir radiologinio [karinio] reagavimo komanda saugiai surinko šiukšlių balionus“, – AFP nurodė prezidento saugumo tarnyba.

„Atlikus tyrimą patvirtinta, kad nebuvo jokio pavojaus ar objekto užteršimo“, – teigiama pranešime.

Pietų Korėjos Jungtinis štabų vadų komitetas anksčiau patvirtino, kad Šiaurės Korėja vėl leidžia balionus su šiukšlėmis, o Seulo miesto valdžia trečiadienio rytą taip pat paskelbė perspėjimą.

„Jei radote nukritusių balionų, nelieskite jų ir praneškite apie tai artimiausiam kariniam daliniui ar policijos nuovadai“, – sakoma pranešime.

Tai jau dešimtas kartas, kai Šiaurės Korėja šiais metais per sieną paleido balionų, teigdama, kad tai yra kerštas už anksčiau aktyvistų į Šiaurės Korėją balionais skraidintą propagandą.

Pietų Korėjos kariuomenė sekmadienį pareiškė atnaujinusi Šiaurės Korėjai skirtas propagandines transliacijas per garsiakalbius, reaguodama į tai, kad Pchenjanas per sieną vėl pasiuntė balionų su šiukšlėmis.

Seulas taip pat visiškai sustabdė vieną karinį susitarimą dėl įtampos mažinimo ir atnaujino kovinio šaudymo pratybas pasienio salose ir prie Korėjos pusiasalį skiriančios demilitarizuotos zonos.

Abi Korėjos techniškai tebekariauja, nes 1950–1953 metais vykęs konfliktas baigėsi paliaubomis, o ne taikos sutartimi.

Propagandinės transliacijos – taktika, kurios pradžia siekia Korėjos karo laikus – siutina Pchenjaną. Šiaurės Korėja anksčiau grasino artilerijos smūgiais Pietų Korėjos garsiakalbių įrenginiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių