Po pasikėsinimo sveikstantis Slovakijos premjeras gali kreiptis į piliečius

Po pasikėsinimo sveikstantis Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico netrukus gali įrašyti kreipimąsi į piliečius Europos Parlamento rinkimų išvakarėse.

Tai pranešė televizijos kanalas „TV Markiza“, kuriuo remiasi portalas „eurointegration“.

Slovakijos gynybos ministras ir vicepremjeras Robertas Kaliňákas pirmadienį per spaudos konferenciją išreiškė viltį, kad R. Fico netrukus stovės šalia jo ir atsakinės į žurnalistų klausimus.

Bet artimiausiu metu tikimasi, kad Slovakijos premjeras palaikys savo partiją „Smer-SD“ kreipimesi socialiniuose tinkluose prieš Europos Parlamento rinkimus.

Tai galėtų įvykti vėliausiai trečiadienį, birželio 5-ąją, nes nuo ketvirtadienio Slovakijoje bus įvestas agitacijos draudimas.

Į R. Fico gyvybę buvo pasikėsinta gegužės 15 d. po išvažiuojamojo Slovakijos vyriausybės posėdžio Handlovos mieste. Iškart po incidento buvo abejojama, ar sužeistas premjeras išgyvens.

Užpuolikas iškart buvo sulaikytas ir atsidūrė policijos areštinėje. Per policijos apklausą 71 metų vyras kaip savo veiksmų motyvą nurodė nepasitenkinimą R. Fico ir jo vyriausybės politika.

Praėjusį ketvirtadienį Slovakijos ministrų kabineto vadovas buvo perkeltas iš ligoninės į savo namus Bratislavoje, kur tęsiamas jo gydymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių