Prancūzija dėl grasinimų nužudyti Izraelio olimpinės rinktinės sportininkus pradėjo tyrimą

  • Teksto dydis:

Prancūzija inicijavo tyrimą dėl grasinimų nužudyti tris Izraelio sportininkus po to, kai olimpinei delegacijai buvo išsiųsti grasinantys elektroniniai laiškai, sekmadienį pranešė Paryžiaus prokuratūra.

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) pranešė apie incidentą, o jo biuras pridūrė, kad tyrimui vadovaus nacionalinė kovos su neapykantos kurstymu internete institucija.

Pasak bylai artimo šaltinio, kol kas nenustatyta jokių sąsajų su Iranu ar kita užsienio šalimi.

Taip pat nenustatyta jokio ryšio tarp šio incidento ir penktadienį socialiniuose tinkluose neteisėtai nutekintų Izraelio sportininkų asmeninių duomenų.

Izraelis ketvirtadienį perspėjo Prancūziją dėl galimų Irano remiamų grupuočių grasinimų Izraelio sportininkams ir turistams per Paryžiaus olimpines žaidynes.

Prancūzijos policija visą parą užtikrina Izraelio sportininkų asmeninę apsaugą olimpiniame kaimelyje ir vykstant į varžybų vietas.

Prancūzija surengė didžiulę saugumo operaciją, padėsiančią užtikrinti saugumą per visas olimpines žaidynes, kurios prasidėjo penktadienį ir truks iki rugpjūčio 11-osios. Dislokuotos ne tik policijos pajėgos, bet ir apie 18 tūkst. karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių