Prancūzijos konstitucinė taryba: surengti parlamento rinkimus per tokį trumpą laiką nėra neteisėta

Prancūzijos konstitucinė taryba atmetė visus prieštaravimus dėl esą per trumpo laiko parlamento rinkimams surengti. Terminai nepažeidžia konstitucijos ir nekelia pavojaus rinkimų rimtumui, ketvirtadienį Paryžiuje paskelbė Konstitucinė taryba.

Prezidentas Emmanuelis Macronas, reaguodamas į savo liberalių jėgų pralaimėjimą Europos Parlamento rinkimuose ir ryškią kraštutinių dešiniųjų pergalę, birželio 9 d. netikėtai paleido Nacionalinę Asamblėją ir paskelbė naujus rinkimus birželio 30 d. ir liepos 7-ąją. Tada Konstitucinė taryba sulaukė skundų, kuriuose abejojama tokio trumpo termino rinkimams suorganizuoti ir surengti teisėtumu.

Partijos iki sekmadienio turėjo laiko sudaryti savo kandidatų sąrašus rinkimų apygardose. Šiuo metu vyksta rinkimų kova. Praėjusį savaitgalį šimtai tūkstančių žmonių išėjo į gatves, protestuodami prieš galimą Prancūzijos posūkį į dešinę. Ir ketvirtadienį šimtai žmonių Marselio uostamiestyje atsiliepė į profsąjungos CGT raginimą protestuoti prieš Marine Le Pen kraštutinių dešiniųjų „Nacionalinį sambūrį“, pranešė stotis France 3.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių