Atleistas Rusijos generolas majoras: visus daiktus pavadinau savais vardais

Rusijos generolas majoras Ivanas Popovas, šaukiniu „Spartak“, savo kariams pasakė, kad buvo atleistas po to, kai pranešė apie kariuomenės problemas. Apie tai rašo „The Insider“

Leidinyje rašoma apie tai, kad deputato, Valstybės Dūmos gynybos komiteto nario Andrejaus Gurulevo „Telegram“ kanale vėlų trečiadienio vakarą  buvo paskelbtas garso įrašas, kuriame Pietų karinės apygardos 58-osios jungtinės armijos vadas, generolas majoras Ivanas Popovas, šaukiniu „Spartak“, kreipėsi į savo karius.

Garso įraše girdimas balsas, kuris į karius kreipėsi: „Mano mylimi gladiatoriai, mano šeima“. Generolas majoras įraše  teigė, kad buvo atleistas iš darbo po to, kai pačiame aukščiausiame lygyje prabilo apie problemas kariuomenėje.

I. Popovas sakė: „Mane pastatė į vietą, atleido iš pareigų. Atvyko generolas leitenantas Liaminas (Denisas Liaminas – red. past.) ir perėmė vadovavimą kariuomenei. O aš laukiu savo tolesnio likimo, jo pakeitimo, pasiūlymo dėl tolesnės tarnybos... Nuo pat pradžių su jumis buvau sąžiningas, atviras. Pasistengiau, kad armijos gladiatoriai būtų kuo arčiau – nuo kario iki maršalo. Mūsų atveju iki štabo viršininko – generolo majoro Medvedevo, nes žūstame visi vienodai, kariaujame vienodai, visiems vienodai baisu, skauda ir sunku.

Man visi buvo lygūs, jokio skirtumo. Todėl pasakysiu jums atvirai – susiklostė sudėtinga situacija su vyriausiąja vadovybe, kai reikėjo arba nutylėti, perlipti per save ir nuslėpti tai, ko jie nenorėjo girdėti, arba vadinti daiktus savais vardais. Vardan jūsų, vardan žuvusių mūsų kovos draugų neturėjau teisės meluoti, todėl ir įvardijau visus probleminius klausimus, kurie šiandien aktualūs kariaujančiai armijai, svarbiausia – aprūpinimo. Visus daiktus pavadinau savais vardais. Atkreipiau dėmesį į pačią svarbiausią šiuolaikinio karo tragediją – tai, kad nevyksta priešraketinis karas, kad neturime artilerijos žvalgybos stočių, kad nuo priešo artilerijos masiškai žūsta mūsų broliai“.

Kaip anksčiau pranešė „Telegram“ kanalas „Grey Zone“, siejamas su „Wagner“ grupuote, I. Popovas buvo atleistas po to, kai pateikė ataskaitą Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkui Valerijui Gerasimovui, kurioje, be kita ko, pasiūlė rotuoti jam pavaldžius karius, ilgą laiką praleidusius fronto linijoje. „I. Popovo atleidimas – siaubingas teroristinis aktas prieš moralę kariuomenėje“, – rašoma „Grey zone“ kanale. 

Rusijos 58-oji  armija kariauja prieš Ukrainą – ką reikia žinoti

Ukrainos ginkluotosios pajėgos Zaporižios kryptimi jau daugiau nei mėnesį šturmuoja 58-osios armijos pozicijas.

Ukrainos okupantų daliniai kariauja Zaporožės kryptimi, ypač netoli Orechovo, Rabotino, Verbovojės ir Piatichatkos gyvenviečių.

Pasak JAV įsikūrusio Karo tyrimų instituto analitikų, pastarosiomis dienomis Ukrainos pajėgos tęsė ribotas mechanizuoto puolimo operacijas Zaporožės srities vakaruose, atakuodamos 58-osios armijos dalinių pozicijas.

Ukrainos generalinis štabas patvirtino, kad Ukrainos pajėgos sudavė tiesioginį smūgį viešbučiui „Dyuna“ okupuotame Berdianske, kur, Rusijos šaltinių teigimu, buvo įsikūręs 58-osios armijos štabas. Per operaciją buvo likviduotas Pietų karinės apygardos vado pavaduotojas generolas leitenantas Olegas Tsokovas, kuris, kaip manoma, asmeniškai vadovavo kariuomenei Zaporožės srities vakaruose.

Rusijos „Telegram“ kanalai rašė, kad O. Tsokovas žuvo atsitiktinai, teigdami, kad tikrasis taikinys buvo generolas majoras I. Popovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių