Už šiukšlių surinkimą sumoka, bet paslaugos nesulaukia jau pusmetį: priežastis neeilinė

  • Teksto dydis:

Ovelgenės kaimelio, esančio vaizdingose Žemutinės Saksonijos žemėse, gyventoja Nadine Santos su šeima jaučiasi esanti beviltiškoje situacijoje. Pas juos šiukšlių sunkvežimiai neužsuka jau beveik pusmetį. Tačiau nepaisant to – už šiukšlių surinkimo paslaugą šeima moka vis tiek.

„Šiukšles kaupiame iki 14 dienų ir tik tada jas vežame į kaimą“, – kalbėjo Ovelgenės gyventoja.

Kuriozas dėl šiukšlių išvežimo susidarė sugriežtinus darbuotojų apsaugos tvarką. Paaiškėjo, kad kelias į miestelį – per siauras atliekų sunkvežimiams.

„Kelio plotis – kiek mažiau nei trys metrai. Pasak atliekų išvežimo įmonės, jis turėtų būti apie pusketvirto metro, kad dideli atliekų sunkvežimiai čia galėtų saugiai pravažiuoti“, – nurodė žurnalistas Nicklas Justas.

Problema yra ne tik kenkėjai. Tai taip pat blogas kvapas ir jo šalinimas iš savo automobilio.

Prasmirdę šiukšlių kalnai – didelis nepatogumas gyventojams. Gyventojai reguliariai tenka savo automobilius paversti šiukšlių mašina.

„Problema yra ne tik kenkėjai. Tai taip pat blogas kvapas ir jo šalinimas iš savo automobilio. Vežant atliekas, kvapas užsilieka, todėl mašina turi būti valoma kas dvi savaites. Jei pamiršite, tai automobilis bus nešvarus“, – šnekėjo Ovelgenės gyventoja.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Iki arčiausio sąvartyno vietos gyventojams kaskart tenka važinėti tris kilometrus. Ovelgenės gyventojai miestelio valdžiai patys desperatiškai siūlo ir išeitį.

„Peržiūrėjome logistikos problemą. Aš jau ją aprašiau ir numačiau šiukšlių surinkimo transporto priemones, kurios tiktų šioje zonoje“, – teigė „PreZero įmonės darbuotojas“ Boris Ziegleris.

Miestelio valdžia gyventojų bėdų ir siūlymų komentuoti nepanoro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių