Ispanijoje bulius mirtinai subadė matadorą

  • Teksto dydis:

Ispanijos šiaurės rytuose bulius koridos arenoje mirtinai subadė profesionalų matadorą – pirmą kartą per daugiau kaip tris dešimtmečius.

Teruelio arenoje chirurgas vėlai šeštadienį deklaravo 29 metų Victoro Barrio (Viktoro Barijo) mirtį. Iš pradžių 530 kg sveriantis bulius ragu dūrė matadorui į šlaunį. Antrą kartą bulius perdūrė ant žemės gulinčiam matadorui plautį ir aortą.

Medikai prie jo pribėgo kone žaibiškai, bet bandymai išgelbėto ji gyvybę buvo nesėkmingi. Incidentą tiesiogiai transliavo televizija ir naujienos apie V.Barrio žūtį išprovokavo įvairių grupių – nuo koridos bendruomenės iki garsių politikų – reakciją.

„Mano užuojauta Victoro Barrio, šį vakarą Teruelyje žuvusio matadoro, šeimai ir kolegoms. Ilsėkis ramybėje“, – „Twitter“ parašė Ispanijos premjeras Mariano Rajoy (Marianas Rachojus).

Garsus matadoras Enrique Ponce (Enrikė Ponsė) sakė, kad „labai nuliūdo dėl savo kolegos arenoje mirties“, ir pridūrė: „Tegu Dievas priima jį su visa jo šlove. Didis matadoras.“

Šventė Teruelyje buvo iškart sustabdyta, o Madrido koridos arena „Las Ventas“, kur V.Barrio 2010 metais debiutavo, nuoširdžiai paminėjo jaunąjį matadorą.

V.Barrio yra pirmasis per koridą Ispanijoje žuvęs profesionalus matadoras nuo 1985 metų, kai Madride buvo mirtinai subadytas 21 metų prancūzas Jose Cubero Yiyo (Chosė Kuberas Ijas).

Be to, 1992 metais Sevilijoje buvo mirtinai subadyti 38 metų Manolo Montoliu (Manolas Montoliu) ir 39 metų Ramonas Soto Vargasas (Ramonas Sotas Vargasas), kurie buvo banderiljerai – matadoro padėjėjai.


Šiame straipsnyje: Ispanijabuliusmatadorasmirtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

to tikriausiai

to tikriausiai portretas
Oho koks jautrumas gamtai ir fantazijos apie žmonių mirtis. Hm, aš gal geriau kiaules valgysiu, nes panašu, kad agresijos gyvūnams nebuvimą veganai kompensuoja agresija žmonėms. P.S. Šiandien mėsos nevalgiau. :D

tikriausiai

tikriausiai portretas
Tai kodel tie patys maroziski vankirkai zudo kiaules,jaucius,kitus gyvus padarus ir valgo ju mesa? Iseina taip,kad jie patys yra baisus zudikai ir juos pacius reikia iszudyti.

nesvarbu

nesvarbu portretas
Kokia grazi svente. Padvese iskrypelis matadoras. Galejo tas saunus bulius dar kokia desimti ziurovu isbadyti
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių