Iranas Persijos įlankoje sulaikė naftos tanklaivį ir suėmė jo įgulą

  • Teksto dydis:

Irano revoliucinės gvardijos kariai Persijos įlankoje sulaikė po Togo vėliava plaukusį tanklaivį ir suėmė visus devynis jo įgulos narius, kurie įtariami kuro kontrabanda, pirmadienį savo svetainėje „Sepahnews“ pranešė ši karinė grupuotė.

„Penktadienį ryte teismo nurodymu buvo sulaikytas... po Afrikos Togo šalies vėliava plaukęs naftos tanklaivis „Pearl G“, – teigiama gvardijos pranešime.

700 000 litrų kuro plukdęs laivas „priklauso Irako gyventojui iš Dubajaus Jungtiniuose Arabų Emyratuose“, nurodoma pranešime.

Gvardijos karinio jūrų laivyno pajėgos laivą sulaikė netoli tarp Irano ir Kuveito esančio ginčijamo Arašo naftos telkinio, „kai į jį iš Irano baržų buvo kraunamas kontrabandinis kuras“, – paaiškino gvardiečiai.

„Šis naftos tanklaivis ir visi devyni jo įgulos nariai – Indijos piliečiai – buvo pristatyti į Imamo Chomeini uostą ir yra stebimi.“

Tai jau antras per mažiau nei savaitę sulaikytas laivas.

Liepos 22 d. gvardijos nariai sulaikė dar vieną po Togo vėliava plaukusį naftos tanklaivį ir suėmė visus 12 jo įgulos narių, kuriems taip pat pareikšti įtarimai dėl kontrabandos.

Abejų laivų ir įgulos narių likimas kol kas neaiškus.

Irano karinio jūrų laivyno pajėgos reguliariai praneša Persijos įlankoje sulaikiusios kurą gabenančių laivų.

Sausio pabaigoje Iranas sulaikė laivą, kuriuo buvo plukdoma du milijonai litrų, kaip įtariama, kontrabandinio kuro.

Gegužę Iranas paleido septynis po Portugalijos vėliava plaukusio konteinerinio laivo, kuris buvo sulaikytas balandžio 13 d., įgulos narius, kurie buvo apkaltinti ryšiais su mirtinu Irano priešu Izraeliu.

Kuro kaina Irane yra viena iš žemiausių pasaulyje ir dėl to kontrabanda tapo pakankamai pelninga veikla.


Šiame straipsnyje: Iranastanklaivio užgrobimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių