Akibrokštas gyventojams: dėl nelegalaus dviračių tako gresia iškeldinimas iš būsto

Vokietijos valdžia į priešgaisrinę saugą žiūri itin rimtai. Prie vieno iš Berlyno daugiabučių trūksta vietos sustoti ugniagesių mašinoms, nes šalia nutiestas dviračių takas ir stovi gyventojų automobiliai. Tačiau užuot panaikinusi dviračių taką ir taip atlaisvinusi erdvės, vietos valdžia ruošiasi verčiau iškelti gyventojus iš pastato.

Vieno Berlyno rajono gyventojai apimti nevilties. Jiems gali tekti išsikraustyti iš savo butų dėl priešais namą esančio dviračių tako.

„Manau, kad visos pusės turėtų vėl susėsti prie bendro stalo ir vadovautis sveiku protu“, – teigė gyventojas.

„Iš pradžių maniau, kad tai pokštas. Kol mano dukra pasakė, jog ne, paskaityk iš naujo. Kalbama apie tą sumautą nelegalų dviračių taką“, – piktinosi gyventoja.

Dviračių takas buvo pažymėtas prieš ketverius metus. Jis eina palei kelio kraštą, greta šaligatvio. Į kairę nuo jo yra automobilių stovėjimo juosta ir judančio transporto juosta. Problema, jog dviračių takas yra per siauras ugniagesių mašinoms.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Įprastas ugniagesių automobilis yra maždaug 2,5 metro pločio, prie to dar yra stabilizatoriai, kuriuos reikia išskleisti, o čia vietos neužtenka“, – aiškino žurnalistas Marc Chmiel.

Taigi, ugniagesių mašinos netelpa ir net iš tako pasukamos kopėčios avariniu atveju negalėtų pasiekti viršutinių daugiabučių namų aukštų. O kadangi daugelyje pastatų nėra kitų evakuacijos kelių, išskyrus laiptines, kyla pavojus gyvybei. Problemą, kurią ugniagesiai iškėlė prieš ketverius metus, o dabar miesto taryba nori išspręsti.

„Todėl ir nurodžiau, kad, blogiausiu atveju, logiška būtų, jog žmonės turėtų išsikraustyti iš šio buto“, – kalbėjo miesto tarybos narys Christoph Brzezinski.

Dėl priešgaisrinės saugos problemų nuomininkai nuo lapkričio 1 d. pastate gyventi nebegalėtų.

„Šiam vyrui reikia gultis į psichiatrinę ligoninę. Nieko kito negaliu pasiūlyti. Tai beprotiška“, – emocijų neslėpė gyventoja. 

Sukilus gyventojams bus ieškoma kitų sprendimų. Vienas iš pasiūlymų – paprasčiausiai sukeisti dviračių taką ir automobilių stovėjimo juostą vietomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių