„Boeing“ problemos nesibaigia: JAV aviacijos administracija nurodė patikrinti 2 600 orlaivių

  • Teksto dydis:

JAV federalinė aviacijos administracija (FAA) pirmadienį pranešė nurodžiusi atlikti maždaug 2 600 orlaivių „Boeing“ deguonies kaukių patikrinimą, mat jose nustatyta problemų, susijusių su lipniomis medžiagomis, dėl kurių kaukė gali pasislinkti iš vietos.

FAA teigimu, dėl šio trūkumo, „nukritus slėgiui keleiviams gali būti netiekiamas papildomas deguonis“.

Pasak FAA, nurodymas atlikti patikrinimą buvo duotas po to, kai buvo gauta daugybė keleivių pranešimų, kad dėl „užfiksavimo problemos“ deguonies kaukės kartais pasislenka iš vietos.

Ši problema pastebėta tiek senesnėse, tiek naujesnėse orlaivių „Boeing 737“ versijose. FAA paaiškino šiuo metu negalinti apskaičiuoti, kiek orlaivių turi šį defektą, kurį būtina pašalinti.

„Boeing“ pastaruoju metu patiria vis didesnį spaudimą tobulinti savo kokybės kontrolės sistemą. Šis reikalavimas tapo ypač aktualus po to, kai šiemet beveik naujas „Boeing 737-9 MAX“, priklausantis oro linijoms „Alaska Airlines“, pakilimo metu pametė durų kaištį ir jo korpuse atsivėrė anga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čkalovas

Čkalovas portretas
grynas tech. kontrolės nebuvimas, jei net nepastebėjo klibančio rato. Bet ir ekipažas prieš skrydį turėtų bent apeiti ratu savo lėktuvą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių