Britų žvalgyba: per pastaruosius du mėnesius Rusija kare Ukrainoje patyrė didžiausius nuostolius

  • Teksto dydis:

Šių metų gegužę ir birželį Rusijos invazinių pajėgų vidutiniai dienos nuostoliai mūšio lauke Ukrainoje, apimantys žuvusiuosius ir sužeistuosius, buvo didžiausi nuo pat plataus masto invazijos pradžios – atitinkamai 1 262 ir 1 163.

Iš viso per pastaruosius du mėnesius Rusija tikriausiai prarado daugiau nei 70 tūkst. kareivių (tiek žuvo arba buvo sužeisti), sakoma socialiniame tinkle X paskelbtoje atnaujintoje Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos žvalgybos informacijos suvestinėje.

Nuostoliai padidėjo Rusijai atidarius naują frontą Charkivo srityje ir išlaikant tokį patį puolimo operacijų tempą likusioje fronto dalyje, teigia britų žvalgyba. Pranešime sakoma, kad tai „padidino spaudimą fronto linijoje, bet veiksminga Ukrainos gynyba ir rusų pasirengimo trūkumas mažina Rusijos galimybes išnaudoti bet kokias taktines sėkmes, nepaisant bandymų dar labiau išplėsti fronto liniją“.

Didžiosios Britanijos žvalgyba numato, kad artimiausius du mėnesius Rusijos aukų skaičius per dieną greičiausiai sieks daugiau nei 1000 žuvusiųjų ir sužeistųjų, nes Rusija ir toliau mėgina „skaitlingumu pralaužti ukrainiečių pozicijas“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo invazijos pradžios iki liepos 12 d. Rusija jau prarado Ukrainoje 556 650 kareivių. Šios informacijos nepriklausomai patikrinti neįmanoma.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos nuostoliaistatistika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių