Meksikoje nužudytas žurnalistas, turėjęs policijos apsaugą

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Meksikoje buvo nušautas kriminalinių naujienų reporteris, kuris turėjo policijos apsaugą po pasikėsinimo į jo gyvybę, pranešė vietos pareigūnai.

Alejandro Martinezas Noguezas, vadovavęs populiariam „Facebook“ naujienų kanalui, buvo nužudytas, kai važiavo automobiliu su savo asmens sargybiniais centrinėje Gvanachuato valstijoje atlikęs darbinę užduotį, pranešė Selajos miesto saugumo departamentas.

„Pikapu važiavę civiliai užpuolikai ilgavamzdžiais ginklais apšaudė automobilį, kurį žurnalistui ir jo asmens sargybinių komandai buvo skyrusi miesto valdžia“, – sakoma sekretoriato pranešime.

Policijos šaltiniai agentūrai AFP sakė, kad kartu su A. Martinezu važiavę kelių policininkai atsišaudė į užpuolikus, tačiau žurnalistui, sėdėjusiam ant galinės sėdynės, buvo šauta į galvą.

Jis buvo skubiai nugabentas į ligoninę, tačiau mirė. Kitame automobilyje važiavusią moterį sužeidė paklydusi kulka, sakė šaltiniai.

Virš 50 metų sulaukęs A. Martinezas išgyveno po šaudymo 2022 metais ir nuo to laiko miesto valdžia jam buvo skyrusi apsaugą pagal federalinę programą žurnalistams, kuriems grasinama mirtimi, AFP sakė vyriausybės pareigūnas.

A. Martinezas buvo žinomas slapyvardžiu „El Hijo del Llanero Solititito“ – pagal savo naujienų puslapio pavadinimą, kuris reiškia „vienišas reindžeris“. Jo naujienų puslapis turėjo apie 343 000 sekėjų.

Dėl smurto, susijusio su prekyba narkotikais, smarkiai kenčianti Meksika yra viena iš pavojingiausių pasaulio šalių žurnalistams, teigia žurnalistų teisių gynimo organizacijos.

Pasak grupės „Reporteriai be sienų“ (RSF), nuo 1994 metų Meksikoje nužudyta daugiau kaip 150 žurnalistų.

Anksčiau šį mėnesį šiaurinėje Sonoros valstijoje esančiame Kaborkos mieste žurnalistas Federikas Hansas buvo pašautas, kai lipo į automobilį prie savo namų.

O birželio 29 dieną pietinėje Čiapaso valstijoje greitkelyje buvo rastas negyvas dar vieno „Facebook“ naujienų puslapio vadovas Victoras Culebro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių