„Hamas“ sveikatos apsaugos ministerija: Izraelis surengė reidą į ligoninę šiaurėje

  • Teksto dydis:

Palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ valdoma Gazos Ruožo Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad Izraelio pajėgos antradienį surengė reidą į ligoninę palestiniečių teritorijos šiaurėje.

„Izraelio okupacinės pajėgos šturmuoja „Kamal Adwan“ ligoninę po to, kai kelias dienas ją buvo apgulusios ir bombardavo“, – teigiama „Hamas“ sveikatos ministerijos atstovo Ashrafo al Qudros (Ašrafo Kudros) išplatintame pareiškime.

Izraelio kariuomenė neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti situaciją.

A. al Qudra teigė, kad kariai ligoninės kieme apsupo vyrus, įskaitant medicinos darbuotojus.

„Baiminamės, kad jie bus sulaikyti, medikų komandos sulaikytos arba nužudytos“, – pridūrė ministerijos atstovas ir paragino įsikišti tarptautinę bendruomenę.

Jungtinių Tautų humanitarinės pagalbos agentūra OCHA pranešė, kad pirmadienį, kaip pranešama, nukentėjo „Kamal Adwan“ ligoninės gimdymo skyrius, žuvo dvi motinos.

„Ligoninė tebėra apsupta Izraelio karių ir tankų, o jos apylinkėse jau tris dienas iš eilės vyksta mūšiai su ginkluotomis grupuotėmis“, – sakė OCHA.

Organizacija nurodė, kad ligoninėje šiuo metu gydomi 65 pacientai, įskaitant 12 vaikų intensyviosios terapijos skyriuje ir šešis naujagimius inkubatoriuose.

Baiminamės, kad jie bus sulaikyti, medikų komandos sulaikytos arba nužudytos.

„Apie 3 tūkst. šalies viduje perkeltųjų asmenų tebėra įkalinti šiame objekte ir laukia evakuacijos, labai trūksta vandens, maisto ir elektros energijos“, – pridūrė OCHA.

Izraelio kariuomenė anksčiau vykdė reidus į kitas Gazos Ruožo medicinos įstaigas, įskaitant didžiausią teritorijos ligoninę „Al Shifa“.

JT duomenimis, šiuo metu šiaurinėje anklavo dalyje yra tik viena ligoninė, galinti priimti pacientus.

Visoje teritorijoje veikia tik 13 iš 36 ligoninių, kuriose teikiamos ribotos sveikatos priežiūros paslaugos. Tūkstančiai perkeltųjų asmenų jose randa prieglobstį.

„Hamas“ sveikatos ministerijos duomenimis, nuo daugiau nei prieš du mėnesius prasidėjusio Izraelio ir „Hamas“ karo žuvo daugiau nei 18,2 tūkst. ir buvo sužeista beveik 50 tūkst. Gazos gyventojų.

Izraelio pareigūnai teigia, kad per precedento neturintį „Hamas“ kovotojų išpuolį pietų Izraelyje spalio 7 dieną žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių.

Dauguma karo aukų Izraelyje ir Gazos Ruože buvo civiliai gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

????

???? portretas
????? pppz=0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių