Irano žiniasklaida skelbia prezidentą E. Raisi žuvusiu, bet oficialaus patvirtinimo nėra

  • Teksto dydis:

Iraniečių Raudonojo Pusmėnulio vadovas pirmadienį pranešė, kad surastas Irano prezidentą Ebrahimą Raisi (Ebrahimą Raisį) skraidinęs sraigtasparnis, o valstybinė žiniasklaida paskelbė, kad 63 metų prezidentas katastrofos vietoje rastas žuvęs.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad per sraigtasparnio katastrofą kalnuotame šalies šiaurės vakarų regione taip pat žuvo iraniečių užsienio reikalų ministras ir kitų pareigūnų.

„Sraigtasparnis surastas. Dabar judame sraigtasparnio link“, – kiek anksčiau sakė Raudonojo Pusmėnulio vadovas Pirhosseinas Kolivandas (Pirhoseinas Kolivandas).

Jis nurodė, kad situacija nėra gera, tačiau detalesnės informacijos nepateikė.

Irano žiniasklaida, įskaitant naujienų agentūrą „Fars“, paskelbė sraigtasparnio nuolaužų nuotraukų, padarytų iš drono.

Pranešama, kad Turkijos gelbėtojų komandos dronas nustatė nelaimės vietą ir kad turkai informavo savo kolegas iš Irano.

Dėl prezidento ir užsienio reikalų ministro Hosseino Amirabdollahiano (Hoseino  Amirabdolahiano) imta nerimauti sekmadienį Rytų Azerbaidžano provincijoje praradus ryšį su jų sraigtasparniu.

Sekmadienį Irano valstybinė žiniasklaida skelbė, kad incidentas įvyko netoli Džolfos miesto, esančio pasienyje su Azerbaidžanu, maždaug už 600 km į šiaurės vakarus nuo Irano sostinės Teherano.

Pasak Raudonojo Pusmėnulio vadovo, į atokią vietovę buvo išsiųstos 73 paieškos ir gelbėjimo komandos. Joms teko dirbti sudėtingomis sąlygomis, lyjant lietui ir tvyrant tirštam rūkui.

Vidaus reikalų ministras Ahmadas Vahidi (Ahmadas Vahidis) sakė manantis, kad incidentą galėjo nulemti itin prastos oro sąlygos.

Naujienų agentūros „Tasnim“ duomenimis, prezidento grupę sudarė trys sraigtasparniai, kurių du sėkmingai pasiekė kelionės tikslą.

Sraigtasparnis surastas. Dabar judame sraigtasparnio link.

Sekmadienį vakare Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei (Ali Chamenėjus) paragino iraniečius melstis.

„Tikimės, kad Visagalis Dievas sugrąžins mūsų brangų prezidentą ir jo bendražygius sveikus į tautos rankas“, – sakė jis per nacionalinę televiziją transliuotame kreipimesi.

Tačiau aukščiausiasis lyderis taip pat pabrėžė, kad šalies vyriausybė tęs normalų darbą, kad ir kas nutiktų. Pagal Irano konstituciją, jei prezidentas miršta, jo pareigas, pritarus A. Khamenei, perima pirmasis viceprezidentas, o nauji prezidento rinkimai sušaukiami per 50 dienų.

Pirmasis viceprezidentas Mohammadas Mokhberas (Mohamadas Mochberas) jau atsiliepia į pareigūnų ir užsienio vyriausybių skambučius, nurodė valstybinė žiniasklaida.

Dingus E. Raisi sraigtasparniui susirūpinimą išreiškė ir pagalbą Iranui pasiūlė tokios šalys kaip Irakas, Kuveitas, Kataras, Saudo Arabija, Sirija, Rusija ir Turkija, taip pat Europos Sąjunga.

Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Nasseras Kanani (Naseras Kananis) padėkojo „vyriausybėms ir tarptautinėms organizacijoms už užuojautą ir pasiūlytą pagalbą vykdant paieškos ir gelbėjimo operacijas“.

Valstybinė žiniasklaida kol kas nenurodė sraigtasparnio sudužimo priežasties.

Su E. Raisi skrido užsienio reikalų ministras H. Amirabdollahianas, Rytų Azerbaidžano provincijos gubernatorius, kiti pareigūnai, asmens sargybiniai, sakoma valstybinės naujienų agentūros IRNA pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

. tu Debilas

 .  tu Debilas portretas
.

.

. portretas
putleris nuo šiol judės tik po žeme, kaip kurmis

Pagal braižą ir tikslus

Pagal braižą ir tikslus portretas
Greičiausia žydų Mossado darbas.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių