Izraelio kariuomenė teigia apsupusi Džabaliją Gazos Ruože

  • Teksto dydis:

Izraelio kariuomenė sekmadienį pranešė, kad jos pajėgos apsupo Džabalijos rajoną Gazos Ruožo šiaurėje, reaguodamos į požymius, kad islamistų grupuotė „Hamas“ atsigauna, nepaisant beveik metus trukusių smūgių ir kovų.

„401-osios brigados ir 460-osios brigados kariai sėkmingai apsupo rajoną ir šiuo metu tęsia operacijas“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Kariuomenė teigė turinti žvalgybinės informacijos, kad „Džabalijos rajone yra teroristų ir terorizmo infrastruktūros, (...) taip pat kad „Hamas“ stengiasi atkurti savo operatyvinius pajėgumus šiame rajone“.

„Prieš operaciją ir jos metu IAF (oro pajėgos) smogė dešimtims karinių taikinių rajone, kad padėtų IDF (kariuomenės) sausumos pajėgoms“, – teigė kariuomenė.

Ji pridūrė, kad taikiniai, į kuriuos buvo smogta, buvo ginklų sandėliai, požeminės infrastruktūros ir kiti kovotojų infrastruktūros objektai.

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas (Mahmudas Basalas) naujienų agentūrai AFP sakė, kad naktį Džabaliją sudrebino daugybė smūgių ir buvo daug aukų.

Nuo karo Gazos Ruože pradžios Izraelio pajėgos reguliariai bombarduoja Džabaliją, dėl to buvo priversti persikelti beveik visi jos gyventojus.

Karą sukėlė beprecedentis 2023-iųjų spalio 7 dieną įvykdytas „Hamas“ išpuolis prieš Izraelį.


Šiame straipsnyje: IzraelisDžabalijaGazos ruožas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių