JAV pareigūnas: Iranas rengia raketų ataką prieš Izraelį

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos turi duomenų, kad Iranas ruošiasi netrukus surengti balistinių raketų ataką prieš Izraelį, antradienį naujienų agentūrai AFP sakė vienas aukšto rango Baltųjų rūmų pareigūnas.

„Aktyviai remiame gynybinį pasirengimą ginti Izraelį nuo šios atakos“, – teigė pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Jis perspėjo, kad tokie veiksmai „turės rimtų pasekmių Iranui“.

Tuo metu Izraelis pareiškė esąs pasirengęs „gintis ir atakuoti“, nors kol kas ir nėra aptikęs „oro grėsmės“ iš Irano.

Apie tai pranešta Izraelio kariuomenei paskelbus apie, jos teigimu, ribotas antžemines operacijas prieš „Hezbollah“ Libano teritorijoje ir perspėjus žmones evakuotis iš beveik dviejų dešimčių Libano pasienio gyvenviečių.

Baltųjų rūmų pareigūnai kol kas nepateikė jokių įrodymų, patvirtinančių žvalgybos išvadą. Minėtas pareigūnas pridūrė, kad administracija yra įsitikinusi savo žiniomis.

Irano valstybinė žiniasklaida neužsiminė, kad planuojama kokia nors ataka. Su Irano pareigūnais susisiekti kol kas nepavyko.

Balandį Iranas buvo surengęs precedento neturinčią tiesioginę ataką prieš Izraelį, tačiau tik keli sviediniai pasiekė taikinius. Daugelį jų numušė JAV vadovaujama koalicija, o kitų, matyt, nepavyko paleisti arba jie sudužo skrydžio metu.

Net ir tie sviediniai, kurie pasiekė Izraelį, regis, nepasiekė savo tikslo, parodė ekspertų ir naujienų agentūros AP praėjusį mėnesį atlikta analizė.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) antradienį pareiškė, kad Izraelis, kovodamas su Irano remiama „pasipriešinimo ašimi“, susiduria su dideliais iššūkiais.

Vaizdo kreipimesi jis ragina visuomenę įsiklausyti į kariuomenės parengtas visuomenės saugumo gaires. Jis tiesiogiai neužsiminė apie raketų grėsmę.

Tuo metu „Hezbollah“ neigė, kad Izraelio kariai įžengė į Libaną.

Izraelio kariuomenė savo ruožtu paskelbė, kad per pastaruosius taip pat surengė dešimtis antžeminių reidų į pietų Libaną. Izraelis paskelbė vaizdo medžiagą, kurioje, jo tvirtinimu, matyti, kaip jo kariai veikia namuose ir tuneliuose, kuriuose „Hezbollah“ laikė ginklus.

Jei tai pasitvirtintų, tai būtų dar vienas žeminantis smūgis Irano remiamai „Hezbollah“, galingiausiai ginkluotai grupuotei Artimuosiuose Rytuose. „Hezbollah“ dar neatsigavusi po ištisas savaites trukusių tikslinių smūgių, per kuriuos žuvo jos lyderis Hassanas Nasrallah ir keli aukščiausio rango vadai.

JAV laivai ir orlaiviai jau dislokuoti regione, kad padėtų Izraeliui Irano puolimo atveju. Viduržemio jūroje yra trys JAV karinio jūrų laivyno eskadriniai minininkai, lėktuvnešis Omano įlankoje, taip pat visame regione dislokuoti naikintuvai. Visi jie gali numušti atskriejančias raketas.


Šiame straipsnyje: IzraelisLibanasIranaskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Puiku, juk turi kažkas apginti Palestiną nuo žydų žudikų ir okupantų.

Labai gerai

Labai gerai  portretas
kad rengia atakuoti tuos žydų okupantus ir teroristus, galėtų kokia raketa nukristi ant tos padugnės netaniako galvos kuris pražudė daugiau kaip 45.000 tūkstančių nekaltų palestiniečių moterų ir vaikų

Anonimas

Anonimas portretas
Trūksta duomenų į kokią sąskaitą pervesti paramą. Pasaulis be žydų - pasaulis be karų
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių