JT: atakos prieš taikdarius Libane gali būti karo nusikaltimas

  • Teksto dydis:

Po JT „žydrųjų šalmų“ apšaudymo Libane per mūšius tarp Izraelio pajėgų ir „Hezbollah“ kovotojų JT generalinis sekretorius António Guterresas ragina laikytis santūrumo.

Niekada neturi būti sąmoningai atakuojamas Libane dislokuotų UNIFIL dalinių personalas ir postai, pareiškė jis Niujorke per savo atstovą. „Atakos prieš taikdarių pajėgas yra tarptautinės teisės, įskaitant tarptautinę humanitarinę teisę, pažeidimas. Tai gali būti karo nusikaltimas“, – pažymėjo A. Guterresas.

Komentuodamas Izraelio ministro pirmininko Benyamino Netanyahu raginimą atitraukti UNIFIL dalinius iš kovų teritorijos, A. Guterresas sakė, kad UNIFIL taikdariai liks savo bazėse Pietų Libane „ir JT vėliava plevėsuos toliau“.

UNIFIL uždavinys yra stebėti, kaip po Libano karo 2006 m. laikomasi paliaubų. Dalinį sudaro per 10 000 JT karių, kurie yra ginkluoti, tačiau neturi tvirto mandato. Tai reiškia, kad jie iš esmės gali naudoti ginklus tik savigynai.

Praėjusiomis dienomis „žydrieji šalmai“ kelis kartus buvo apšaudyti. Ketvirtadienį ir penktadienį nukentėjo mažiausiai keturi kariai. Sekmadienį Izraelio tankas jėga pralaužė pagrindinius vieno JT posto vartus – A. Guterresas tai pavadino „labai didelį nerimą keliančiu įvykiu“.

Izraelio kariuomenė pareiškė, kad tankas, kuris gabeno sužeistuosius ir buvo apšaudomas, sukdamasis įvažiavo kelis metrus į UNIFIL bazę. JT kariams esą jokiu metu pavojus nebuvo kilęs.


Šiame straipsnyje: LibanaskarastaikdariaiIzraelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
parodykit didesni naci nei zydas?

apgailėtinas vaizdelis

apgailėtinas vaizdelis portretas
Jei rusai taip padarytų, vakarų teroristai pakeltų tokią smarvę, jog tai nusikaltymas ir sankcijos. Tačiau, žydams galima, tai vadina glimai nusikaltymas, kad jie apgailėstauja kad tai įvyko.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių