Lenkijos sostinėje liūtys sukėlė didžiulį potvynį

  • Teksto dydis:

Lenkijos sostinėje antradienį dėl liūčių kilo chaosas, ištisos gatvės paskendo po vandeniu, pranešė naujienų svetainė TVPWorld.

Po liūčių Varšuvoje kilus potvyniams, miesto meras Rafalas Trzaskowskis paragino visuomenę naudotis viešuoju transportu, o ne nuosavais automobiliais.

Antradienio rytą atsibudę gyventojai pamatė, kad didelė miesto teritorija atsidūrė po vandeniu, užlieti garažai, rūsiai, nepravažiuojami pagrindiniai keliai.

Labiausiai nukentėjo šiaurinė miesto dalis, kurioje per parą iškrito 120 litrų vandens į kvadratinį metrą.

Internete paskelbtuose dramatiškuose vaizdo įrašuose matyti pusiau apsemti ir palikti automobiliai vienoje iš pagrindinių Varšuvos magistralių, taip pat žmonės, brendantys per vandeniu užlietas gatves.

 

 

R. Trzaskowskis rašė svetainėje „X“: „Su policija deriname antžeminio viešojo transporto eismą, kad jis aplenktų dėl potvynio nepasiekiamas vietas.

„Šiandien venkite užlietų vietų ir rinkitės viešąjį transportą. Naktį surengėme bendrą posėdį su ugniagesių, policijos ir miesto atstovais. Nuolat palaikome ryšį ir stengiamės kuo greičiau pašalinti liūties padarinius“, – rašė jis.

Policija ir ugniagesiai dirbo visą naktį, nes sulaukė daugiau kaip 800 skambučių iš gyventojų, kuriems prireikė pagalbos.

Sostinę užtvindžiusios smarkios audros siautėjo visoje šalyje: pirmadienį ir antradienį ugniagesiai gelbėtojai turėjo reaguoti į daugiau kaip 2 900 incidentų.


Šiame straipsnyje: Varšuvaaudrapotvynis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių