Naujasis Irano prezidentas žada paramą „Hamas“, kol bus „išlaisvinta“ Jeruzalė

  • Teksto dydis:

Naujasis Irano prezidentas Masoudas Pezeshkianas islamistiniam palestiniečių judėjimui „Hamas“ pažadėjo savo šalies paramą. „Iranas toliau neribotai rems engiamą palestiniečių tautą, kol bus įgyvendinti teisėti jos reikalavimai ir išlaisvintas šventasis Al-Qudsas (Jeruzalė)“, – rašė jis „Hamas“ politiniam lyderiui Ismailui Haniyeh. Al-Qudsas yra arabiškas Jeruzalės pavadinimas.

M. Pezeshkianas laiške kaltino Izraelį „apartheido politika“. „Žmogiškas ir islamiška pareiga“ yra kartu su palestiniečiais pasirūpinti, kad tam visam laikui būtų padarytas galas. Pirmadienį Irano prezidentas jau laiške Libano grupuotės „Hezbollah“ vadovui Hassanui Nasrallahui patvirtino, kad laikysis savo šalies antiizraelietiško kurso.

Irane palyginti nuosaikiu laikomas M. Pezeshkianas, kuris antrajame rinkimų rate praėjusią savaitę įveikė griežtos linijos šalininką, tikriausiai bus inauguruotas liepos 30 d. Kiek įtakos prezidentas turės užsienio politikai, daug priklausys nuo religinio lyderio ajatolos Ali Khamenėjaus, kuris yra įtakingiausias žmogus šalyje. Jis, anot konstitucijos, turi paskutinį žodį visais strateginiais reikalais.


Šiame straipsnyje: IranasGazaHamasIzraeliskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Akivaizdu, kad

Akivaizdu, kad portretas
Teisingas sprendimas. Juk turi kažkas apsaugoti Palestiną nuo žydų okupantų ir žudikų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių