Rusija teigia sustabdžiusi ukrainiečių puolimą Belgorodo srityje

  • Teksto dydis:

Rusijos Belgorodo srityje susidarė sudėtingos aplinkybės, tačiau padėtis „kontroliuojama“, antradienį sakė gubernatorius, reaguodamas į pranešimus, kad Ukrainos pajėgos bandė pralaužti sieną.

Belgorodas yra tiesiai kitapus sienos su Ukrainos Charkivo sritimi ir per dvejus su puse metų trunkantį karą Kyjivo pajėgos jį nuolat apšaudo ir atakuoja dronais.

Rusijos „Telegram“ kanalas „Maš“, kuris esą turi ryšių su teisėsauga, antradienį pranešė, kad Ukrainos pajėgos bando pralaužti sieną netoli Rusijos Nechotejevkos kaimo.

„Pasirodė informacija, kad priešas bando pralaužti Belgorodo srities sieną, – „Telegrame“ sakė Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas. – Rusijos gynybos ministerijos duomenimis, padėtis pasienyje išlieka sudėtinga, bet kontroliuojama“.

Vėliau jis paskelbė žinutę, kad Ukraina pradėjo apšaudyti ir dronais atakuoti mažiausiai tris kaimus regione, bet plačiau nekomentavo pranešimų apie įsiveržimą.

Rusijos pasienio regionuose paskelbta aukšto lygio parengtis nuo tada, kai prieš tris savaites Ukraina netikėtai įsiveržė į Kursko sritį ir užėmė dešimtis kaimų per didžiausią nuo Antrojo pasaulinio karo laikų tarpvalstybinį išpuolį prieš Rusiją.

Anksčiau šį mėnesį Rusija pareiškė, kad pasiųs daugiau karių Belgorodo sričiai ginti, o valdžia dėl Kyjivo atakų anksčiau paskelbė nepaprastąją padėtį.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeBelgorodaspuolimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių