Rusijos kariai Ukrainoje seksualiai išnaudojo vaikus: baiminamasi, kad tai – tik pradžia

  • Teksto dydis:

Nors visas pasaulis aikčioja nuo vaizdų iš Bučos gyvenvietės, blogiausia padėtis gali būti Borodiankoje, praneša LNK.

Kai jau atrodo, kad vaizdai iš Rusijos okupuotų ir vėliau apleistų Ukrainos regionų nebegali nustebinti, išaušta nauja diena ir pasirodo nauja filmuota medžiaga.

Rusijos kariai barbariškai sudegino ukrainiečių kūnus. Neaišku, kas tie žmonės ir kokiomis aplinkybėmis jie buvo nužudyti. 

„Siaubinga. Čia šeši kūnai, aname name dar trys, kitame vienas. Jie buvo sušaudyti ir po to sudeginti“, – komentavo Ukrainos vidaus reikalų ministras Denys Monastyrskyjis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Bučoje apsilankęs Ukrainos vidaus reikalų ministras, kalbėdamas apie Vladimirą Putiną, nedaugžodžiavo.

„Eik į pragarą“, – Rusijos prezidentą pasiuntė jis.

Ukrainos generalinė prokurorė pareiškė, kad Rusijos kariai Ukrainoje seksualiai išnaudojo moteris, vyrus ir vaikus.

„Galiu pasakyti, kad mačiau kraują ant jų veidų, mačiau mėlynes. Taip pat mačiau, kad jų rankos buvo surištos už nugaros“, – sakė Ukrainos policijos pareigūnas Stanislavas Palukanas.

Ukraina kuria pagalbos nukentėjusiesiems mechanizmą. 

Scanpix nuotr.

„Mano sūnėnas nužudytas buvo tikriausiai kovo 8 d. Visą tą laiką jo kūnas gulėjo rūsyje. Jis buvo rastas prieš keturias dienas, mes jį palaidojome. Jį nužudė šūviu į ausį“, – pasakojo Bučos gyventoja Natalija.

Mano sūnėnas nužudytas buvo tikriausiai kovo 8 d. Visą tą laiką jo kūnas gulėjo rūsyje.

Kyjivo regione daugiau nei 400 žmonių laikomi dingusiais.

„Dingęs mano vyro brolis, kovo 28 d. jis keliavo į miestą bandyti gauti maisto savo dviem vaikams, gal grūdų. Jis vis dar negrįžo“, – prisiminė Bučos gyventoja Mykola. 

Rusijos kariai iš Kyjivo regiono pasitraukė kovo ir balandžio sandūroje.

„Kai kovo 31 d. pradėjo temti, išgirdau, kaip šarvuočiai užveda variklį. 40 minučių šildė variklį. Tada išgirdau šauksmus, keiksmus, prie tanko bėgo kažkoks pareigūnas. Tada pasikrovė ir nuvažiavo. Nuo to laiko aš jų nemačiau“, – kalbėjo vietos gyventojas.

Kūnus surinkti ir palaidoti padeda savanoriai. 

„Dirbame nuo pirmos karo dienos. Mes juos laidojame, iškeliame iš automobilių, išnešame iš butų. Bet dažniausiai kūnai aptinkami tiesiog gatvėje“, – sakė savanoris.

Ukrainos generalinė prokurorė baiminasi, kad įvykiai Bučoje – tik pradžia. Esą blogiausia padėtis gali būti Bordiankoje.


Šiame straipsnyje: LNK turinysBordiankaBučakaras Ukrainojeseksualiai išnaudojo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių