Šiaurės Korėja prie sienos perkėlė balistinių raketų paleidimo sistemų

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas asmeniškai stebėjo, kaip prie pietinės šalies sienos perkeliama 250 balistinių raketų paleidimo sistemų, šią ginkluotę pavadindamas „galingu ir brangiu kardu“ suverenumui apginti, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

„250 naujo tipo taktinių balistinių raketų paleidimo sistemų perkėlimo... į pasienio karinius dalinius ceremonija“ Pchenjane įvyko sekmadienį, pranešė oficiali naujienų agentūra „Korean Central News Agency“ (KCNA), o renginiui vadovavo pats Kim Jong Unas.

„Šios raketų paleidimo sistemos yra „modernus kovinis ginklas“, Kim Jong Uno kalboje pasakytus žodžius citavo agentūra. Šalies lyderis taip pat pridūrė, kad juos „projektavo asmeniškai“.

Abejų Korėjų santykiai šiuo metu išgyvena didžiausią krizę per daugelį metų, Šiaurės Korėjai vis intensyviau vykdant ginkluotės bandymus ir bombarduojant savo kaimynę pietuose šiukšlių pilnais oro balionais.

Pietų Korėja savo ruožtu palei valstybių sieną vėl ėmė transliuoti propagandą, sustabdė karinio susitarimo įtampai mažinti galiojimą ir netoli sienos pradėjo pratybas, kuriose naudojama kovinė amunicija.

Šiemet Pchenjanas paskelbė Pietų Korėją savo „pagrindine prieše“, panaikino už unifikaciją ir santykių tarp šalių palaikymą atsakingas agentūras bei pagrasino karu, jei būtų pasikėsinta „kad ir į 0,001 mm“ jo teritorijos.

Savo kalboje Kim Jong Unas pasakė, kad šių naujų ginklų dislokavimas tuo metu, kai šalis bando atsitiesti po potvynių padarytos žalos, yra „tvirtos mūsų Partijos valios toliau stiprinti mūsų gynybinius pajėgumus įrodymas“, nurodo KCNA.

Liepos pabaigoje šiaurinius šios branduolinės valstybės regionus talžė stiprios liūtys, o Pietų Korėjos žiniasklaida pranešė, kad per jas galėjo žūti iki 1 500 žmonių.

Kim Jong Unas užsipuolė šiuos pranešimus, juos pavadindamas „purvo kampanija, kurios tikslas – užtraukti mums negarbę ir suteršti“ Šiaurės Korėjos įvaizdį.

Šiaurės Korėja pareiškė kad Sineidžu regione, kuris, Pchenjano teigimu, „labiausiai nukentėjo nuo potvynių“, jokių aukų apskritai nėra.

Jos teigimu, Šiaurės Korėjos ginkluotosios oro pajėgos išgelbėjo daugiau nei 5 000 žmonių, o maždaug 4 200 iš jų sraigtasparniais buvo išgelbėti „per kelias valandas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių