Ukrainoje neutralizuota FSB suburta grupė, planavusi padegimus ir Baltijos šalyse

  • Teksto dydis:

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pranešė, kad drauge su ukrainiečių policija neutralizavo Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) užverbuotą grupę, kaip manoma, rengusią padegimus Ukrainoje, Lenkijoje ir Baltijos valstybėse.

Pažymima, kad taikytasi į objektus, kuriuose lankosi daug žmonių.

SBU kontržvalgybos agentai, drauge su nacionalinės policijos pareigūnais surengę specialius reidus įvairiose Ukrainos dalyse, užkirto kelią virtinei teroristinių išpuolių Ukrainoje ir kai kuriose Europos Sąjungos šalyse, sakoma SBU pranešime spaudai.

Schemos sumanytojai ketino taikytis į prekybos centrus, degalines, vaistines, turgus Ukrainoje, Lenkijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje.

Per reidą Ivano Frankivsko srityje buvo sulaikytas grupės lyderis ir jo bendrininkas, nurodė SBU. Pranešime sakoma, kad šios nusikalstamos grupės, kuriai priklausė 19 žmonių Ivano Frankivsko, Dnipropetrovsko, Poltavos ir Zaporižios srityse, veiksmus nuotoliu koordinavo Rusijos žvalgyba.

Įtariamieji verbavo potencialius padegėjus iš vietos nusikaltėlių sluoksnių. Kad šie galėtų išvykti į užsienį ir gauti ginamo asmens statusą ES, jiems būdavo parūpinami suklastoti dokumentai, įskaitant pasus, vairuotojo pažymėjimus, diplomus ir medicinines pažymas, išduotus kitų žmonių vardu.

Padegėjai turėjo nufilmuoti savo išpuolių pasekmes ir atsiskaityti prižiūrėtojams iš FSB.

Taip pat nurodoma, kad rusai ketino rengti specialias informacijos operacijas socialinei ir politinei padėčiai ES destabilizuoti.

Įtariamas nusikalstamos grupės lyderis ir jo bendrininkas apkaltinti išdavyste ir klastojimu.

Jei bus nuteisti, kaltininkams grės įkalinimas iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeFSBdiversantaiBaltijos šalys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių