Už sukčiavimą sulaikyti du pareigūnai, susiję su Rusijos gynybos ministerija

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Rusijos tyrėjai pranešė dėl sukčiavimo sulaikę du su Gynybos ministerija susijusius pareigūnus – tai naujausias tyrimas iš daugybės, pradėtų nuo tada, kai gegužę buvo pakeistas gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Rusijos tyrimų komitetas pranešė sulaikęs Gynybos ministerijos inovacijų departamento vadovo pavaduotoją ir karinio parko, kuriame įrengtos pramogų ir edukacinės patalpos, direktorių.

Tyrėjai pranešė, kad vienas iš dviejų sulaikytųjų už įtariamą valstybės pinigų, skirtų kariuomenės tematikos pramogų parkui netoli Maskvos, grobstymą yra generolas. Per pastaruosius keturis mėnesius Rusija areštavo virtinę karinių pareigūnų, analitikai tai vadina kariuomenės vadovybės, laikomos neveiksminga ir korumpuota, „valymu“.

Rusijos teminio parko „Patriotas“ direktorius Viačeslavas Achmedovas ir Gynybos ministerijos inovacijų departamento vadovo pavaduotojas generolas majoras Vladimiras Šesterovas sulaikyti dėl kaltinimų turto grobstymu, pranešė Rusijos tyrimų komitetas. Kartu su bendrininkais jie kaltinami grobstę „biudžeto lėšas, skirtas parko „Patriotas“ ir gretimo konferencijų centro eksploatacijai ir funkcionavimui“, sakoma pranešime. Pagrobta daugiau nei 40 mln. rublių (470 tūkst. JAV dolerių), pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS, remdamasi šaltiniu teisėsaugoje.

Suėmimai purto Rusijos kariuomenę nuo balandžio pabaigos. Gegužę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atstatydino savo ilgametį sąjungininką S. Šoigu iš gynybos ministro pareigų, jį pakeitė ekonomistas Andrejus Belousovas. Manoma, kad siekiama padaryti kariuomenę ekonomiškai veiksmingesnę.

Tarp kitų suimtų Gynybos ministerijos pareigūnų yra kyšininkavimu kaltinami buvęs gynybos viceministras Timuras Ivanovas ir ministerijos kadrų skyriaus vadovas Jurijus Kuznecovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių