Venesuela pranešė apie sabotažą: elektros tiekimas sutriko visoje šalyje

  • Teksto dydis:

Sutrikus elektros energijos tiekimui, ankstyvą penktadienio rytą didžioji Venesuelos dalis paskendo tamsoje, pranešė susisiekimo ministras Freddy Nanezas, šį įvykį aiškinęs „sabotažu“.

„Pranešame, kad šiandien, penktadienį, rugpjūčio 30 dieną, apie 4.40 val. ryto (8.40 val. Grinvičo laiku) Venesueloje įvyko elektros sabotažas, t. y. sabotažas prieš nacionalinę elektros perdavimo sistemą, paveikęs beveik visą šalies teritoriją. Visos 24 valstijos praneša apie visišką arba dalinį elektros energijos dingimą“, – sakė jis valstybinei televizijai VTV.

Venesueloje dažnai nutrūksta elektros energijos tiekimas, o prezidento Nicolas Maduro vyriausybė tai nuolat aiškina neįrodytais sąmokslais jį nuversti.

Didžiausias visoje šalyje įvykęs elektros tiekimo pertrūkis įvyko 2019 metų kovo mėnesį ir truko kelias dienas.

Vakariniuose regionuose, tokiuose kaip Tačira ir Sulija, kadaise buvusiose naftos pramonės sostinėse, elektros energijos tiekimas nutrūksta kasdien.

N. Maduro vyriausybė apkaltino JAV ir politinę opoziciją organizuojant elektros energijos tiekimo sutrikimus.

Tačiau opozicijos lyderiai ir ekspertai dėl dingstančios elektros kaltina korupciją ir investicijų bei kompetencijos trūkumą.

„Tai naujas elektros sabotažas, – sakė F. Nanezas. – Mes jį išgyvenome 2019 metais, žinome, kiek jis mums kainavo 2019 metais, žinome, kiek mums kainavo atkurti nacionalinę elektros sistemą nuo to laiko, ir šiandien su juo susiduriame būdami tinkamai pasirengę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatnykas

Vatnykas portretas
Jankiai jau seniai ruošiasi užsigrobti Venesuelos naftą. Tuoj apskelbs tą Madurą teroristu, pederastu ir vatnyku. Bus proga įsiveržti ir bombarduoti kaip Jugoslaviją. Nes tikriausiai labai skriaudžia musulmonus.

Bolivaras ir Ce Gevara vartosi grabuose.

Bolivaras ir Ce Gevara vartosi grabuose. portretas
Jeigu Maduro ir pazangioji visuomenes dalis liberastiskai terliosis su kontrom ir sabotaznikais tai Venesuela priglaus Amerika. Kokie durni vadovai ir kokia trumpa zmoniu atmintis. Atrodo lyg bevaliai sliuzai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių