Ministrų algos pernai šiek tiek išaugo dėl padidėjusio stažo

Daugelis Vyriausybės narių pernai uždirbo vidutiniškai daugiau nei 2010 metais, teigiama, kad algos išaugo dėl padidėjusio darbo stažo valstybės tarnyboje.

Praėjusiais metais padidėjo premjero Andriaus Kubiliaus ir aštuonių ministrų darbo užmokesčiai, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Daugiausiai išaugo užsienio reikalų ministro atlyginimas - 682 litais nuo 8 tūkst. 818 litų (neatskaičius mokesčių) 2010-aisiais iki 9 tūkst. 500 litų pernai. Pasak Užsienio reikalų ministerijos Spaudos ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo Mindaugo Lašo, ministro atlyginimas keitėsi dėl priedo už darbo stažą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko vidutinis atlygis per metus išaugo 316 litų, energetikos ministro Arvydo Sekmoko - 253 litais, ūkio ministro Rimanto Žyliaus - 202 litais.
Premjero Andriaus Kubiliaus alga ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį siekė 11 tūkst. 125 litus „popieriuje“. Vidutinis jo darbo užmokestis pernai buvo 10 tūkst. 987 litai, o 2010 metais -10 tūkst. 850 litų.

Nuo kelių iki kelių šimtų litų padidėjusias vadovų algas ministerijos aiškina perskaičiuotu stažu valstybės tarnyboje.

Per praėjusius metus trys Vyriausybės nariai uždirbo tiek pat, kiek ir 2010-aisiais, trijų ministrų algos simboliškai susitraukė.


Šiame straipsnyje: algosdarbo užmokestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia susimąstyti

Reikia susimąstyti portretas
Kam reikalingos ministerijos, jeigu nėra kam vadovauti?

ONA

ONA portretas
o auklėtojų darželio tik mažina ir tam nebus galo... siaubas, dirbu auklėtoja, su pedagoginiu išsilavinimu, ir taip pat imu produktus iš maisto banko, nes neįmanoma išlaikyti šeimos. ... ir mūsų specialybė lygainama su kažkokių monstrų,... per gyvenimėlį esu dirbusi kelių sričių darbus, galiu palyginti, koks tai sunkus darbas, kiek reikalaujantis išmonės, kūrybiškumo, žinių, sėdim iki naktų nemie prie kompiuterių, tvarkom dokumentus, nes darbo metu tam nėra sqąlygų, kuriam projektus, renginius, tempiam iš namų viską gražesnio, ką turim, atiduodam visą širdį... skaudu, kad valdžia taip skriaudžia mus. pasprinkit, ministrai, su savo algom, te atneša jie jums laimės:)

to Ona

to Ona portretas
tik nereikia verkslenti. Internete ziurejau vieno darzelio puslapi, kuriame yra surasyti visu darbuotoju atlyginimai. Aukletoja gauna apie 2 tukst lt
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių