Ispanijos rinktinės futbolininkas: kelias į finalą nebuvo lengvas

  • Teksto dydis:

Anglijos futbolininkai šeštadienį surengė paskutinę treniruotę prieš finalą, kuris vyks sekmadienį.

Berlyne jau renkasi Anglijos futbolo sirgaliai. Jie nekantrauja pirmo Anglijos rinktinės iškovoto trofėjaus po 58-erių metų.

„Žinau, ką tai reikštų ne tik Anglijos žmonėms. Pergalė būtų labai motyvuojanti tiems, kurie ugdo jaunuosius futbolininkus ar valdo komandas. Mes didintume pasitikėjimą Anglijos futbolu“, – šnekėjo Anglijos futbolo rinktinės treneris Gareth Southgate.

Prieš čempionatą anglai buvo laikomi favoritais nugalėti, bet finalą kaip favoritė pasitinka Ispanija. Jai daugiau šansų duoda ir rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės futbolininkas.

„Prognozavau, kad prancūzai žais su anglais finale, tokia buvo mano prognozė prieš čempionatą. Sakiau, kad anglai laimės, bet visgi dabar prieš finalą turėčiau pakeisti savo prognozę, manau, kad anglai nelaimės šio čempionato. Ispanai yra stipresnė komanda ir, manau, turi didesnes galimybes laimėti prieš anglus“, – nurodė buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas Tomas Danilevičius.

Ispanija – vienintelė komanda, Europos čempionate laimėjusi visas rungtynes. Iki finalo nužygiavo įveikusi galingas komandas.

„Kelias į finalą nebuvo lengvas. Norint laimėti čempionatą, turime nugalėti geriausias komandas. Mums teko sunkus kelias – įveikti Vokietiją namie, tuomet Prancūziją pusfinalyje, o dabar laukia Anglija. Neturime pasiteisinimų – esame labai arti“, – kalbėjo Ispanijos rinktinės futbolininkas Dani Olmo.

Šeštadienį Ispanijos stovykloje šventė. 17-ąjį gimtadienį mini ryškiausias šios dienos šalies futbolo talentas Lamine Yamal.

Aplink jį sukasi ispanų žaidimas, kuris žavi T. Danilevičių.

„Mane nustebino žaidimo stilius. Tai nebėra ta Ispanijos rinktinė, kur žaidžia tik į taką, laiko kamuolį ir į vartus kėsinasi tik iš vartininko aikštelės“, – pabrėžė T. Danilevičius.

„Futbolas grįžta namo“ – tradiciškai dainuoja anglų futbolo sirgaliai. Jie tiki, kad rinktinė iškovos pirmą titulą nuo triumfo pasaulio čempionate 1966-aisiais.

„Jei žiūrėti tik į žaidėjų sąrašus, manau, anglai stipresni nei ispanai. Kokį žaidimą demonstruoja ispanai šiame čempionate, manau, jiems nėra lygių“, – šnekėjo buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas.

Nors pergalė – prestižo reikalas, ji praturtintų ir taip gausiai uždirbančius futbolininkus.

Ispanijos federacija kiekvienam nariui už titulą pažadėjo po beveik 400 000 eurų.

Dar didesnės premijos numatytos anglams – po beveik 450 000 eurų, o treneriui Gareth Southgate – premija siektų beveik 5 milijonus eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių