Prieš debiutą Europoje pasiekė svarbią pergalę namuose

Šios pergalės labai ilgai laukėme, ypač prieš debiutą Europoje“, - sakė „Šiaulių“ treneris Mindaugas Čepas. 21-ajame „TOPsport A lygos“ ture FA „Šiauliai“ priėmė „Kauno Žalgirį“. Šeimininkų pergalę nulėmė į Saulės miestą sugrįžusio Lietuvos rinktinės saugo Danielio Romanovskio įvartis.

Pirmoje kėlinio pusėje porą sykių varžovų vartams grasino D. Romanovskis, kitoje barikadų pusėje Davido Martino Anane reidas į baudos aikštelę baigėsi tuo, jog kamuolys skriejo į vartų konstrukciją.

Sužaidus kiek mažiau nei pusvalandį, šiauliečiai atliko gerus namų darbus, visgi, Eligijui Jankauskui pritrūko tikslumo. Kėlinio pabaigoje Deivido Dovydaičio perdavimą nutraukė D. Mikelionis, atšokusį kamuolį į tinklą galėjo pasiųsti E. Jankauskas, tačiau žaidėjas slystelėjo ir progos neišnaudojo.

62-ąją minutę Gratas Sirgėdas jau pirmais lietimais turėjo šansą pasižymėti, tačiau įvartis krito kitoje aikštės pusėje – perdavimą į baudos aikštelę atlikęs E. Jankauskas surado D. Romanovskį, kurio bandymas galva buvo tikslus.

70-ąją minutę D. Mikelionis sustabdė tolimą Davio Ikaunieko bandymą, už dešimties minučių kelis varžovus suklaidinęs Oyinlola Kayode smūgiavo į Gustą Baliutavičių, atšokusio kamuolio nepasiekė Filipas Dangubičius.

Po 21-ojo „TOPsport A lygos“ turo žaliai balti savo sąskaitoje turi 31 tašką bei rikiuojasi treti, savo ruožtu, Mindaugo Čepo kariauna su 24 taškais pavijo Alytaus DFK „Dainava“ futbolininkus.

„Nugalėjo komanda, kuri labiau norėjo laimėti. Ypatingai tai matėsi pirmame kėlinyje, kai varžovai aiškiai dominavo. Mes atsibudome po pertraukos, ir tai tik dėl to, kad šiauliečiai atsitraukė ir saugojo rezultatą. Dėl įtempto tvarkaraščio neturime kada normaliai treniruotis, rungtynės seka rungtynes“, - aiškino „Kauno Žalgirio“ vairininkas Saulius Širmelis.

„Parodėme valią ir žaidybinę drausmę. Pirmas kėlinys buvo puikus, atidarinėjome erdves prie „Kauno Žalgirio“ baudos aikštelės, gerai atsidenginėjome. Prašiau svarbiausio – pelnyti įvartį. Po pertraukos erdvių ieškojome kraštuose, nes varžovas labai sukoncentravo gynybą viduryje. Iš kraštų bandėme perdavinėti kamuolį į baudos aikštelę. Po pertraukos suveikė psichologijos faktorius, varžovai norėjo išlyginti ir perėmė iniciatyvą“, - teigė „Šiaulių“ treneris Mindaugas Čepas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Kalnieti, varyk i kasę.

Pendelis

Pendelis  portretas
Ar nelaikas klaidiečiui įspirti į šikną?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių