Prie pergalės įvarčiu prisidėjo ir rinktinės kapitonas

Lietuvos rinktinės kapitonas Fedoras Černychas pelnė savo debiutinį įvartį „Kauno Žalgirio“ gretose, o jo komanda šventė triuškinamą pergalę 3:0. Kauniečiai išvykoje „TOPsport A lygos“ 29-ajame ture nepasigailėjo Vilniaus rajono „TransINVEST“ futbolininkų.

Akistata Širvintose kauniečiams buvo principinė, nes antrajame čempionato rate jie čia patyrė skaudų antausį. Po pirmojo kėlinio pirmaudami 2:0, antrajame netikėtai paleido rungtynių vadžias ir praleido tris kirčius bei išvyko praradę visus tris taškus.

Šį kartą žalgiriečiai iškart ryžtingai ėmėsi darbo. Jau 9-ąją minutę buvo pelnytas pirmasis įvartis – Oyinlolos Kayodes smūgį atrėmė vartų sargas, tačiau atšokusį kamuolį į vartus pasiuntė Edvinas Kloniūnas. 20-ąją minutę O. Kayode vėl atakavo pavojingai, pasižymėti sutrukdė Stefanas Čupičius.

Sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį O. Kayode galva kamuolį numetė link Grato Sirgėdo, šansą turėjęs futbolininkas kamuolio nepasiekė, o kiek vėliau jo smūgis galva skriejo šalia vartų. Antrąjį kėlinį pavojingu momentu prie S. Čupičiaus vartų pradėjo ne pirmą kartą aštriai žaidęs O. Kayode, bet vartų sargas susitvarkė nepriekaištingai.

62-ąją minutę Guilherme Piresas smūgiavo iš itin toli, kamuolys po rikošeto skriejo į vartus aukšta trajektorija, Deividas Mikelionis turėjo padirbėti, jog išlaikytų vartus sausus.

Rezultatas 71-ąją minutę padvigubėjo, kai savo baudos aikštelėje ranka sužaidė Gabrielis Nikonovas, o prie 11 metrų atžymos stojęs Vilius Armanavičius buvo taiklus. Tašką rungtynėse padėjo Fedorovas Černychas -  greitoje atakoje perdavimo sulaukęs puolėjas pirmu bandymu nepasižymėjo, tačiau antruoju kamuolį nukreipė į vartų tinklą.

Po 29-ojo turo „Kauno Žalgiris“ ramiai žengia trečioje vietoje su 49 taškais. „TransInvest“ su 26 taškais rikiuojasi aštunta ir tęsia kovą dėl išlikimo.

„Darbinė pergalė prieš nesilpną komandą, kuriai taškai taip pat labai reikalingi. Iš pažiūros kamuolį daugiau kontroliavo varžovai, tačiau mes šio aspekto nesureikšminome. Mums svarbiau buvo atverti erdves savo greitiems žaidėjams ir pasinaudoti jų stipriosiomis savybėmis, – teigė „Kauno Žalgirio“ treneris Saulius Širmelis. – Iš paskutinių 7 rungtynių šešias žaisime namie, kur varžovams nebus lengva. Kiek nuo mūsų priklausys, mėginsime neprisileisti persekiotojų ir kilti aukštyn.“


Šiame straipsnyje: Kauno Žalgirisfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių