Į olimpines žaidynes nepatekusi baltarusių slidininkė su šeima pabėgo į Lenkiją

  • Teksto dydis:

Karjerą baigęs Baltarusijos lygumų slidininkas, olimpietis Siarhejus Dalidovičius pranešė, kad jo šeima pabėgo į Lenkiją, kai jo dukrai buvo uždrausta dalyvauti varžybose dėl valdžios vykdomo susidorojimo su kitamaniais.

Baltarusijoje po protestų prieš ilgametį autoritarinį šalies lyderį Aliaksandrą Lukašenką, kuris paskelbė ginčytiną pergalę 2020 metų prezidento rinkimuose, valdžios priešininkai tebėra persekiojami.

Dešimtys profesionalių sportininkų ir trenerių buvo išmesti iš nacionalinių rinktinių, keletas jų buvo įkalinta.

48 metų S. Dalidovičius atstovavo Baltarusijai septyneriose olimpinėse žaidynėse, o dabar treniruoja savo 17 metų dukterį Darją.

„Mes išvažiavome, bet sugrįšime“, – S. Dalidovičius parašė antradienį socialiniame tinkle „Facebook“. Jis pridūrė, kad su šeima yra Varšuvoje.

Sausio mėnesį Darjai Dalidovič buvo uždrausta dalyvauti tarptautinėse varžybose, Baltarusijos pareigūnams deaktyvavus šios sportininkės Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) kodą.

Taip pat buvo pasielgta su dar viena baltarusių slidininke, daug vilčių olimpinėse žaidynėse teikusia sportininke Sviatlana Andrjiuk.

S. Dalidovičius, neslepiantis palaikymo opozicijai, mano, kad jo duktė negali dalyvauti žaidynėse dėl jo opozicinių pažiūrų.

Baltarusijos olimpinę komanda pernai įsivėlė į skandalą, kai šalies olimpinė bėgikė Kryscina Cimanouskaja pareiškė, kad buvo bandoma jėga ją sugrąžinti namo iš Tokijo olimpinių žaidynių, jai sukritikavus Baltarusijos sporto federaciją socialiniuose tinkluose.

K. Cimanauskaja paprašė Olimpiados organizatorių pagalbos ir buvo išskraidinta į Lenkiją. Ji sakė, kad tėvynėje jai grėstų pavojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WC

WC portretas
O tai ko ne i lietuva, pas savo prezidente cichuinovskaja?

taaaip

taaaip portretas
nepasiseke si karta viesai ,,isdurti,, savo tautieciu....nu ka darysi teko ,,begti,, is tevynes, nors ten ju niekas ir nelaike....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių