Jau pirmoje „Aurum 1006 km lenktynių“ treniruočių sesijoje – įspūdingas rezultatas

  • Teksto dydis:

Palangoje įsibėgėjo jubiliejinė automobilių sporto fiesta – 25-osios „Aurum 1006 km powered by Hankook” lenktynės. 20 komandų, pademonstravusių savo techniką Vytauto gatvėje, netrukus įveikė pirmus oficialius kilometrus oficialioje lenktynių trasoje – čia startavo treniruočių važiavimai.

Vėjuota, bet daugiausiai saulėta Palanga sudarė palankias sąlygas lenktynininkams pademonstruoti savo galimybes bei prisijaukinti savo automobilius.

Treniruočių važiavimuose komandos buvo suskirstytos į dvi grupes. Pirmos sesijos antrajam važiavimui išsirikiavo vienuolika galingiausių automobilių.

Joje puikų rezultatą užfiksavo „Bio-Circle & HSG Service by Dynami:t“ komandos narys Mantas Matukaitis su galingu „Audi R8 LMS GT3 EVO II“. Jo greičiausiai įveikto rato rezultatas – 1 min. 06,949 sek. – yra vos 1,5 sek. prastesnis nei danui Andresui Fjordbachui priklausantis trasos rekordas (1 min. 05,425 sek.).

V. Pilkausko, A. Lauciaus nuotr.

Antrą vietą pirmoje sesijoje užėmė „Circle K miles Plus Racing“ komandos lenktynininkas Justas Jonušis (1 min. 07,695 sek.) su „Audi R8 LMS GT3 EVO II“, trečiąją – britas Timas Whale‘as iš pernai metų čempionės „STATETA BRO-TOKS by IGNERA“ komandos (1 min. 09,082 sek.) su „Mercedes-Benz AMG GT3 EVO“.

Silpnesnėje pirmoje grupėje, kurioje startavo devyni automobiliai, suspindėjo paskutinė į jubiliejines lenktynes Palangoje užsiregistravusi komanda iš Latvijos – „Porsche Latvia Racing Team“. Valteris Zviedris su „Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport“ automobiliu greičiausią ratą įveikė per 1 min. 13,747 sek. ir savo grupėje pademonstravo geriausią laiką.

Sportininkų Palangoje iš viso laukia dvi treniruočių sesijos. Penktadienį vyks kvalifikaciniai važiavimai, po kurių paaiškės, kas iš geriausių pozicijų pradės intriguojančias jubiliejines lenktynes šeštadienį.

V. Pilkausko, A. Lauciaus nuotr.

„Porsche klubo“ tradicija ir „Drag Race“ startas

Prieš pirmąsias oficialias „Aurum 1006 km powered by Hankook” treniruotes žiūrovai galėjo trasoje išvysti riaumojančius „Porsche“ automobilius. Čia tradiciškai buvo surengti „Porsche klubas Lietuva“ važiavimai.

„Porsche“ automobiliai yra neatsiejama šių lenktynių dalis. Būtent šios automobilio markės vairuotojai yra laimėję net 15 iš 24 įvykusių „Aurum 1006 km powered by Hankook“ lenktynių.

Tuo tarpu atskiroje trasos atkarpoje startavo dar vienas renginys – „drag‘o“ lenktynės („Drag Race“).

Jau aštuonioliktus metus paeiliui vykstančios varžybos šiemet pritraukė daugiau nei 100 dalyvių.

Tai vienos iš nedaugelio varžybų, skatinančios legalų, dideliais greičiais pasižyminčių automobilių traukos varžybų sportą, kartu populiarinančios saugų eismą bei rodančios pavyzdį, kur ir kaip galima lenktyniauti kuriant šventę ir sau, ir žiūrovams.

Geriausiai kvalifikacijoje pasirodę sportininkai pelnė vietas finaliniuose važiavimuose, kurie prasidės 19.35 val.

V. Pilkausko, A. Lauciaus nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių