Lietuvos paplūdimio tinklininkių istorinis debiutas prisvilo

  • Teksto dydis:

Šalia Eifelio bokšto pastatytoje laikinoje beveik 12 tūkstančių žiūrovų talpinančioje įspūdingo grožio arenoje centriniame korte žengė paplūdimio tinklininkės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė. Taip vertė naują istorijos puslapį – jos tapo pirmosiomis paplūdimio tinklininkėmis iš Lietuvos olimpinių žaidynių istorijoje. Tačiau po atkaklios kovos debiutas mūsiškėms prisvilo – teko pripažinti Nyderlandų komandos pranašumą – 0:2 (19:21, 17:21).

„Aš kalbėsiu, aišku, už save, bet jautėsi darant apšilimą nervai. Atsirado kažkoks nerimas, papildomi klausimėliai, tai išmušė iš vėžių. Arena, žmonės visiškai netrukdė, bet galvoje yra daug dalykų, kurie trukdė žaisti mums savo žaidimą. Nes žaidėme labai prastas varžybas, olandės – nežaidė geriausio savo mačo. Gaila, kad neišnaudojome šanso“, – apmaudo po mačo neslėpė M. Paulikienė.

„Varžovės turėjo stiprų padavimą ir mus iš jo išmušė – tiek mane, tiek Moniką. Mes nepadavėme stipriai, kad mes išmuštume. Man pritrūko spėjimo greičio prie bloko. Man atrodo, kad nepastačiau nė vieno bloko, kai varžovės mušdavo antru kartu. Buvo daug klaidelių, kas susidėjo į rezultatą“, – sakė A. Raupelytė.

Vis tik Lietuvos atstovės išties atkakliai kovojo su ketvirtomis pasaulyje pagal reitingą esančiomis olandėmis. Įpusėjus pirmajam setui rezultatas buvo lygus – 9:9. Seto pabaigoje olandės įsiveržė į priekį 20:17, bet lietuvės pradėjo vytis, laimėdamos du taškus iš eilės. Vis tik M. Paulikienės paduotas kamuolys skriejo į tinklą – pirmąjį setą olandės Katja Stam ir Raisa Schoon laimėjo 21:19. Antrąjį setą lietuvės pralaimėjo rezultatu 17:21.

Olimpinis debiutas A. Raupelytei ypatingas – šiandien švenčia 24-ąjį gimtadienį. „Pačios olimpinės žaidynės ir buvimas čia yra tobula gimtadienio dovana“, – nenukabindama nosies dėl pralaimėjimo sakė A. Raupelytė.

Šį susitikimą įspūdingoje arenoje šalia Eifelio bokšto esančiame Marso lauke stebėjo ir Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene.

Kitas mačas lietuvių laukia poryt. Liepos 30 d., 17 val. Lietuvos laiku, M. Paulikienė ir A. Raupelytė susigrums su penktomis pagal pasaulinį reitingą esančiomis brazilėmis C. Salgado ir B. Seixas de Freitas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o liurbiai

o liurbiai portretas
medalius kabino ,kam ir del ko ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių