„Lietuvos rytas“ žengė į BBL finalą (papildyta 19.20 val.)

Vilniaus „Lietuvos rytas“ penktus metus iš eilės pateko į Baltijos krepšinio lygos (BBL) finalą.

Tartu vykstančio finalo ketverto pirmajame pusfinalyje vilniečiai po kiek atkaklesnės, nei tikėtasi, kovos 85:76 (22:12, 28:21, 19:23, 16:20) palaužė Rygos ASK.

Rezultatyviausiai vilniečių gretose rungtyniavo Milko Bjelica – 19 taškų. Po 12 pridėjo Artūras Jomantas ir Marijonas Petravičius (8 atkovoti kamuoliai). Beje, Rimas Kurtinaitis į aikštę išleido visus 12 krepšininkų, o pasižymėti nesugebėjo vienintelis Michailas Anisimovas.

ASK ekipoje sunkiausiai sustabdomas buvo Ernestas Kalvė – 22 taškai ir 9 atkovoti kamuoliai. Pasižymėjo ir lietuviai: Marius Runkauskas pelnė 16, o Andrius Mažutis – 15 taškų.

Atsargiai ir nervingai prasidėjusiose rungtynėse dabartiniai BBL vicečempionai į priekį šovė pirmo kėlinio viduryje, kai aikštėje pasirodė M.Bjelica. Juodkalnietis vos per kelias minutes surinko 9 taškus, o sostinės klubas įgijo dviženklį pranašumą.

Antro kėlinio pradžioje ASK dar bandė žengti koja kojon su R.Kurtinaičio auklėtiniais, bet meistriškumo skirtumas vis labiau jautėsi. Kėliniui artėjant į pabaigą vilniečiai įgijo rekordinę 18 taškų persvarą (44:26), o pirmąją varžybų dalį užbaigė Stepono Babrausko tritaškis aidint sirenai.

Trečiajame kėlinyje ASK komandai netikėtai pavyko atgaivinti intrigą. Daugiausia E.Kalvės pastangomis latviai sumažino atsilikimą iki 9 taškų (48:57), bet dar labiau priartėti nesugebėjo.

Visą ketvirtą kėlinį „Lietuvos ryto“ persvara svyravo tarp 8-13 taškų, o paskutiniam šturmui devyniese žaidusiems Rygos krepšininkams pristigo jėgų.

„ASK nėra toks silpnas varžovas, kaip visi kalbėjo. Po pertraukos jie privertė mus pasistengti, bet vyrai atliko savo darbą ir iškovojo pergalę. Finale būtų smagu žaisti su finalo ketverto šeimininkais, bet psichologiškai naudingiau – su „Žalgiriu“, – po rungtynių teigė R.Kurtinaitis.

Jo oponentas Donaldas Kairys pažymėjo, kad jo auklėtiniai pademonstravo geriausią įmanomą žaidimą. „Šiuo metu įveikti Vilniaus komandą mums būtų sudėtinga. Tačiau nesu nusivylęs tuo, kaip žaidėme. Neatrodėme beviltiški“, – aiškino ASK strategas.

Rytoj finale vilniečiai susitiks su Kauno „Žalgiriu“ arba Tartu „Rock“. Šios ekipos pusfinalį pradeda 19 val. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių